Az Akik maradtak című film lesz a magyar jelölt az Oscar-díjra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Filmalap közölte, hogy Magyarország hivatalosan az Akik maradtak című, II. világháborús filmet jelöli a 2020-as Oscar-díjra.

A film – ami októbertől látható a magyar mozikban – a II. világháború utáni Budapesten játszódik, a két főszereplője egy 42 éves nőgyógyász, Aladár (Hajduk Károly) és egy 16 éves páciense, Klára (Szőke Abigél). A filmben Klára makacs kamaszból fiatal nővé érik, az orvos élete pedig tartalmasabbá válik a lánynak köszönhetően. (Index)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.