Egy brit tengerészgyalogos otthagyott egy evezőgépet a Mont Blanc csúcsán

külföld
2019 szeptember 03., 10:44
comments 230
A brit tengerészgyalogos útban a csúcsra, illetve a csúcson az evezőgépével, amit aztán 4362 méter magasan egy menedékháznál hagyott.
photo_camera A brit tengerészgyalogos útban a csúcsra, illetve a csúcson az evezőgépével, amit aztán 4362 méter magasan egy menedékháznál hagyott. Fotó: Jean-Marc Peillex / Twitter

Jean-Marc Peillex-nél betelt a pohár. Chamonix polgármestere már évek óta kongatja a vészharangot amiatt, hogy szerinte túl sok a turista az Alpok (és bizonyos értelmezések szerint Európa) legmagasabb csúcsán, a Mont Blanc-on. Most viszont már Emmaneuel Macron francia elnökhöz fordult, hogy lépjen fel a hegyet megmászó "futóbolondok" ellen.

link Forrás

Dühét most egy brit mászó - Peillex megfogalmazásában a királyi kommandó, a Guardian cikke szerint minden bizonnyal a királyi tengerészgyalogság tagja - váltotta ki. A tengerészgyalogos egy kihívás részeként egy evezőgéppel a hátán mászta meg a csúcsot, de aztán arra már nem maradt ereje, hogy le is vigye, ezért szimplán otthagyta 4362 méter magasan egy hegyi menedékháznál.

Ugyanaznap egy német turista a hegyet őrző rendőrök többszöri felszólítása ellenére kutyájával mászta meg a csúcsot, pedig a rendőröknek azt ígérte, hogy a csúcskísérlet előtt leadja az állatot egy menhelyen. Végül inkább az éj leple alatt, titokban indult el kutyájával a csúcsra. Az állat szerencsére túlélte a kalandot, de véresre sebezte a mancsait.

Júniusban pedig két svájci turista szimplán repülővel landolt a csúcs közelében, hogy megrövidítse a mászást. Ők végül megúszták egy 38 eurós bírsággal, mert a rendőrök hirtelenjében csak egy hatvanas évekbeli jogszabályt tudtak előrántani arról, hogy a hegyen hol lehet leszállni. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.