Egyesülnek a takarékszövetkezetek, az ország ötödik legnagyobb bankja jön létre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A tavaly elfogadott stratégiát követve döntöttek az egyesülésről a Takarék Csoporthoz tartozó 11 takarékszövetkezet, a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. tulajdonosai, így október végétől egyetlen közös pénzintézetben működnek tovább, közölte a cégcsoport kedden az MTI-vel. 

Az így létrejövő Takarékbank 1,1 millió ügyfelet szolgál majd ki az ország legkiterjedtebb fiókhálózatán keresztül. Az aggregált mérlegfőösszeg a számítások szerint több mint 2300 milliárd forint lesz, amivel az ötödik legnagyobb pénzintézet lesznek az országban.

A takarékszövetkezeteket még Spéder Zoltán szakmai és Németh Lászlóné politikai irányítása alatt kényszerítette integrációra a kormány, de Orbán Viktor lecserélte őket. Jelenleg Vida József (Mészáros Lőrinc szövetségese) a szakmai főnök, a politikai irányító pedig Bártfai-Mager Andrea, tárca nélküli miniszter. 
A pletykák szerint a növekedés az egyesüléssel nem ér véget: a Takarékbank, a Budapest Bank és a MKB integrálásával egy OTP-méretű pénzintézet létrehozása a cél.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.