Egyesülnek a takarékszövetkezetek, az ország ötödik legnagyobb bankja jön létre

gazdaság
2019 szeptember 03., 10:19
comments 148

A tavaly elfogadott stratégiát követve döntöttek az egyesülésről a Takarék Csoporthoz tartozó 11 takarékszövetkezet, a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. tulajdonosai, így október végétől egyetlen közös pénzintézetben működnek tovább, közölte a cégcsoport kedden az MTI-vel.

Az így létrejövő Takarékbank 1,1 millió ügyfelet szolgál majd ki az ország legkiterjedtebb fiókhálózatán keresztül. Az aggregált mérlegfőösszeg a számítások szerint több mint 2300 milliárd forint lesz, amivel az ötödik legnagyobb pénzintézet lesznek az országban.

A takarékszövetkezeteket még Spéder Zoltán szakmai és Németh Lászlóné politikai irányítása alatt kényszerítette integrációra a kormány, de Orbán Viktor lecserélte őket. Jelenleg Vida József (Mészáros Lőrinc szövetségese) a szakmai főnök, a politikai irányító pedig Bártfai-Mager Andrea, tárca nélküli miniszter.
A pletykák szerint a növekedés az egyesüléssel nem ér véget: a Takarékbank, a Budapest Bank és a MKB integrálásával egy OTP-méretű pénzintézet létrehozása a cél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.