Elfújta a szél a nyarom

2019 szeptember 3., kedd 4:20
113
Hajnal frontátvonulás közben Fotó: akiraly

Egy éjszaka alatt kisöpörte az afrikai hőséget az országból a hidegfront. Aktuálisan az ország északnyugati részében esik, a front lassan vonuló felhőzete hamarosan a középső és keleti vidékeket is beborítja. Délelőtt a nyugati határszél és a Viharsarok kivételével mindenhol csapadékra kell számítani.

Ma a hidegfronti hatás fog dominálni, vagyis még a napsütéses, nyugati vidékeken is legfeljebb 17-19 fokig melegszik majd délelőtt - ennél a Viharsarokban 5--8 fokkal is melegebb lesz.

Délutánra viszont már azt a vidéket is eléri a front. Ott is esni fog, és a hőmérséklet már csak egy-két fokot emelkedik, így arrafele 26-27 fok lesz a csúcshőmérséklet - 4-5 fokkal melegebb, mint az ország középső és nyugati, ekkora már napsütéses részein.

Az előrejelzések szerint a középső részeken, így például Budapesten reggeltől délutánig várható csapadék, érdemes bekészíteni egy esernyőt.

A hét hátralevő részében nagyon kellemes nyárvégi időnk lesz, olyasmi, amilyennek az elmúlt két hétben kellett volna lennie az agyolvasztó afrikai hőség helyett. Szerdán és csütörtökön jellemzően napos időnk lesz, 25 fok körüli csúcshőmérsékletekkel. Pénteken aztán újabb hidegfront éri el hazánkat. Aznak beborul, és Budapesten például csak 21-25 fok közti hőmérsékleteket jósolnak, majd csapadékos hétvége következik, de még mindig 25 fok körüli csúcshőmérsékletekkel. De erről majd legközelebbi, péntek hajnali ügyeletemben számolok be bővebben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt