Elfújta a szél a nyarom

Hajnal frontátvonulás közbenFotó: akiraly

Egy éjszaka alatt kisöpörte az afrikai hőséget az országból a hidegfront. Aktuálisan az ország északnyugati részében esik, a front lassan vonuló felhőzete hamarosan a középső és keleti vidékeket is beborítja. Délelőtt a nyugati határszél és a Viharsarok kivételével mindenhol csapadékra kell számítani.

Ma a hidegfronti hatás fog dominálni, vagyis még a napsütéses, nyugati vidékeken is legfeljebb 17-19 fokig melegszik majd délelőtt - ennél a Viharsarokban 5--8 fokkal is melegebb lesz.

Délutánra viszont már azt a vidéket is eléri a front. Ott is esni fog, és a hőmérséklet már csak egy-két fokot emelkedik, így arrafele 26-27 fok lesz a csúcshőmérséklet - 4-5 fokkal melegebb, mint az ország középső és nyugati, ekkora már napsütéses részein.

Az előrejelzések szerint a középső részeken, így például Budapesten reggeltől délutánig várható csapadék, érdemes bekészíteni egy esernyőt.

A hét hátralevő részében nagyon kellemes nyárvégi időnk lesz, olyasmi, amilyennek az elmúlt két hétben kellett volna lennie az agyolvasztó afrikai hőség helyett. Szerdán és csütörtökön jellemzően napos időnk lesz, 25 fok körüli csúcshőmérsékletekkel. Pénteken aztán újabb hidegfront éri el hazánkat. Aznak beborul, és Budapesten például csak 21-25 fok közti hőmérsékleteket jósolnak, majd csapadékos hétvége következik, de még mindig 25 fok körüli csúcshőmérsékletekkel. De erről majd legközelebbi, péntek hajnali ügyeletemben számolok be bővebben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.