Két év felfüggesztettet kapott emberölés kísérlete miatt a csecsemőjét súlyosan bántalmazó halásztelki nő

Jogerősen két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamit megszüntette szülői felügyeleti jogát annak a nőnek, akit az ügyészség emberölés kísérletének vádjával állított bíróság elé, mert súlyosan bántalmazta csecsemőjét.

A tényállás szerint a férjével Halásztelken élő nő, aki betegsége miatt egy kórház pszichiátriai osztályán kezelés alatt állt, a gyermekvállalás mellett döntött. A nő kezelőorvosai ezután átállították gyógyszeres kezelését, fokozatosan csökkentve gyógyszeradagját.

A nő 2016 januárjában szülte meg kislányát. Májusban egy hajnalon, miután a gyermek felsírt, olyan súlyosan bántalmazta, hogy a kislány koponyasérülést és töréseket szenvedett. A vádirat szerint maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás lett a bántalmazás következménye.

Az életveszélyes állapotban levő kislányhoz a férje hívta a mentőket. Az anya sem vele, sem a mentősökkel nem közölte, hogy mi történt, azt mondta, hogy a gyermek leesett a pelenkázóról. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.