Leégett egy kirándulóhajó Kalifornia partjainál, legalább 25-en meghaltak

A Santa Barbara-i tűzoltóság felvétele a Santa Cruz-szigetnél kigyulladt kirándulóhajóról. A lángok teljesen körbezárták a hajót, amiről így az alvó utasoknak esélyük se volt elmenekülniük.Fotó: MIKE ELIASON/AFP

Kigyulladt egy 75 láb hosszú kirándulóhajó Kalifornia partjainál hétfőn. Az Egyesült Államokban most hétfőn szabadnap volt, a hajón a hosszú hétvégét töltő turisták utaztak, összesen harminchárman.

A tűz álmukban érte őket. A hajó hatfős személyzetéből öten a vízbe ugrottak és megmenekültek. A turisták közül a búvárok ezidáig 25 holttestét találták meg, kilenc embert eltűntként kezelnek, kevés az esély arra, hogy túlélték. A tűz hevességére jellemző, hogy az első körben megtalált nyolc holttestből négyet azonosítani se tudtak ezidáig.

A CNN beszámolója szerint a személyzet öt tagja a hajó fedélzetén kialakított kabinban volt, ők így meg tudtak menekülni a lángoló hajóról, amit teljesen körbezárt a tűz. Az utasok a fedélzet alatt, kabinjaikban aludtak, nekik esélyük se volt a menekülésre. A tűz okai még nem ismertek. (via MTI, CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.