Leégett egy kirándulóhajó Kalifornia partjainál, legalább 25-en meghaltak

külföld
2019 szeptember 03., 04:23
comments 83
A Santa Barbara-i tűzoltóság felvétele a Santa Cruz-szigetnél kigyulladt kirándulóhajóról. A lángok teljesen körbezárták a hajót, amiről így az alvó utasoknak esélyük se volt elmenekülniük.
photo_camera A Santa Barbara-i tűzoltóság felvétele a Santa Cruz-szigetnél kigyulladt kirándulóhajóról. A lángok teljesen körbezárták a hajót, amiről így az alvó utasoknak esélyük se volt elmenekülniük. Fotó: MIKE ELIASON/AFP

Kigyulladt egy 75 láb hosszú kirándulóhajó Kalifornia partjainál hétfőn. Az Egyesült Államokban most hétfőn szabadnap volt, a hajón a hosszú hétvégét töltő turisták utaztak, összesen harminchárman.

A tűz álmukban érte őket. A hajó hatfős személyzetéből öten a vízbe ugrottak és megmenekültek. A turisták közül a búvárok ezidáig 25 holttestét találták meg, kilenc embert eltűntként kezelnek, kevés az esély arra, hogy túlélték. A tűz hevességére jellemző, hogy az első körben megtalált nyolc holttestből négyet azonosítani se tudtak ezidáig.

A CNN beszámolója szerint a személyzet öt tagja a hajó fedélzetén kialakított kabinban volt, ők így meg tudtak menekülni a lángoló hajóról, amit teljesen körbezárt a tűz. Az utasok a fedélzet alatt, kabinjaikban aludtak, nekik esélyük se volt a menekülésre. A tűz okai még nem ismertek. (via MTI, CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.