Leégett egy kirándulóhajó Kalifornia partjainál, legalább 25-en meghaltak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A Santa Barbara-i tűzoltóság felvétele a Santa Cruz-szigetnél kigyulladt kirándulóhajóról. A lángok teljesen körbezárták a hajót, amiről így az alvó utasoknak esélyük se volt elmenekülniük.Fotó: MIKE ELIASON/AFP

Kigyulladt egy 75 láb hosszú kirándulóhajó Kalifornia partjainál hétfőn. Az Egyesült Államokban most hétfőn szabadnap volt, a hajón a hosszú hétvégét töltő turisták utaztak, összesen harminchárman.

A tűz álmukban érte őket. A hajó hatfős személyzetéből öten a vízbe ugrottak és megmenekültek. A turisták közül a búvárok ezidáig 25 holttestét találták meg, kilenc embert eltűntként kezelnek, kevés az esély arra, hogy túlélték. A tűz hevességére jellemző, hogy az első körben megtalált nyolc holttestből négyet azonosítani se tudtak ezidáig.

A CNN beszámolója szerint a személyzet öt tagja a hajó fedélzetén kialakított kabinban volt, ők így meg tudtak menekülni a lángoló hajóról, amit teljesen körbezárt a tűz. Az utasok a fedélzet alatt, kabinjaikban aludtak, nekik esélyük se volt a menekülésre. A tűz okai még nem ismertek. (via MTI, CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.