Miyazaki, a DK japán-magyar jelöltje turult és kumiszt emlegetve támadta meg Songot, a Fidesz japán-magyar jelöltjét

POLITIKA
2019 szeptember 03., 13:30
comments 395

Magyarország államiságának megszilárdulása óta nem volt akkora belháború a japán származású magyar emberek között, mint ami kedden kirobbant.

A sztori azzal indult, hogy az Index cikket írt Song Simonról, a Fidesz kispesti önkormányzati képviselőjelöltjéről, egészen pontosan arról, hogy a magyar anyától és japán apától származó reménybeli politikus meghökkentő, durván bevándorló- és bevándorlásellenes szövegeket és fotókat posztolt ki a Facebookjára. 

photo_camera Song Simon

Gajda Péterről, Kispest hivatalban lévő szocialista polgármesteréről például azt írta ki, hogy 

"aki képes a saját arcát adni azokhoz az erőkhöz, akik minden percüket azzal töltötték, hogy idegen kultúrákból származó, sokszor erőszakos bevándorlókkal árasszák el Európát, az nem méltó arra, hogy a kerületet képviselje."

A Notre Dame leégése után pedig egy kiposztolt kép alá azt írta, hogy

"Míg a keresztény Európa döbbenettel követi az eseményeket, a két közel-keleti jót mulat."

Az imént jött a folytatás: a magas labdát nem más, mint Miyazaki Jun, a DK magyar anyától és Japán apától Pécsett született terézvárosi önkormányzati képviselőjelöltje ütötte le. 

photo_camera Miyazaki Jun

A politikus harcias közleményének elején még aránylag tárgyszerűen jegyezte meg, hogy 

"Song Simon (...) bemutatta, hogy milyen az, ha valaki megtagadja származását és feláldozza identitását a pártpolitika oltárán. A félig japán jelölt szerint ugyanis nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat."

Miyazaki ezután először arra figyelmeztette Songot, hogy ne lepődjön meg, hogy őt is eléri az általa is táplált bevándorlóellenes gyűlölet, majd azt közölte vele, hogy a DK szerint nincs szükség magyarságbizonyítványt osztogató figurákra.

Ezután következett az a Mondat, amilyent japán-magyar ember még egészen biztosan sosem mondott japán-magyar emberre:

"Röhejes, hogy a fideszes Song ilyen szerepre vágyik, mintha ő maga a magyar nemzet szívcsakrájában fogant volna csodaszarvas és turulmadár kumisz áztatta nászában."

Ha Miyazakinak nem jön be a választás, a jelek szerint még mindig elszerződhet a Hócipőbe.

A nagy heveskedés után a közlemény nyugodt véget ért:

"Inkább legyen büszke arra, hogy japán származású magyar és tegyen meg mindent azért, hogy Magyarország is büszke legyen rá."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.