Online szavazáson dönthetnek az Öt Csillag hívei a baloldallal kötött koalícióról

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kedden online szavazást tart az Öt Csillag Mozgalom a hozzá kötődő Russeau weboldalon arról, hogy koalícióra lépjenek-e a baloldali pártokkal. Az oldalnak nagyjából százezer regisztrált felhasználója van, elvben ők szavazhatnak ma reggel 9-től este 6-ig a kérdésről.

Az Öt Csillag Mozgalom a múlt héten jutott megállapodásra azokkal a baloldali pártokkal, amiket két hete még maffiózók gyülekezetének nevezett. A váratlan alkuval elkerülhetővé vált az előrehozott választás, amit a kisebbik koalíciós párt, a fasiszta Liga vezére, a belügyminiszter Matteo Salvini próbált kiprovokálni azzal, hogy felmondta a koalíciót.

Miután a nagyobbik kormánypárt döntése okozott némi felháborodást a hívei körében, a párt vezetői online szavazást hirdettek. Giuseppe Conte, a párt miniszterelnöke és a leendő kormány vezetője hétfőn beszédet intézett a Rousseau regisztrált felhasználóihoz. "Megértem az aggályaikat. De emlékeztetni szeretném önöket rá, hogy az Öt Csillag már a tavalyi választások előtt jelezte, hogy bármilyen politikai erővel hajlandó összefogni, amelyik kész megvalósítani az Öt Csillag programját" - mondta.

A párt parlamenti frakcióvezetője, Stefano Patuanelli szerint ha a Rousseau felhasználói leszavazzák a koalíciót, akkor Conte kénytelen lesz arról tájékoztatni Sergio Mattarella államfőt, hogy nem képes kormányt alakítani. ez esetben előrehozott választások jöhetnek. (Via The Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.