Testi-lelki szenvedést okoz a vadvilágnak az emberek szelfimániája

Feldúlják az élőhelyüket, megzavarják étkezési és párzási szokásaikat a szelfiző turisták azoknak a vadállatoknak, amikkel szelfiznek a hírnév reményében, írja a Nemzetközi Pingvin Konferenciáról tudósító Guardian.

Szelfi egzotikus állattalFotó: Drbethsnow / Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

A tanácskozáson, mint írják, eleve gyászos volt a hangulat. A pingvinek, hogy is mondjam, nem nyertesei a klímaváltozásnak, de most a felmelegedés miatti aggályokon túl is találtak aggódni valót a kutatók. A konferencia váratlan témája a szelfi, azon belül is a vadvilággal készített szelfi műfaja lett. Philip Saddon, az Otago Egyetem vadgazdálkodási programjának igazgatója szerint "rémisztő" a jelenség. "Minden tiszteletünket elveszítjük a vadvilág iránt, amit egyáltalán nem is értünk" - mondta.

Saddon szerint az hamis érv, hogy ezzel a szelfizők a vadvédelem fontosságára próbálják felhívni a figyelmet. "Ezek a képek kontextuson kívül jelennek meg, így még ha ez is volt a céljuk, az üzenet, amit közvetítenek az az, hogy valaki egy pingvint ölelget, én is pingvint akarok ölelgetni" - mondta.

Szerinte a világ lakossága egyre inkább a városokban koncentrálódik, elvágva a vadontól, amellyel így csak "kihipózott, termékesített formában" találkozik.

Saddon amúgy nem a levegőbe beszél, saját tanítványainak megtiltotta, hogy képeket posztoljanak a terepmunkájukról. (Via The Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.