Egy év alatt az ötszörösére nőtt a Mészáros család cégeinek értéke

A Forbes összeszedte Magyarország legjobban futó családi vállalkozásait, és a listát persze stadionnyi előnnyel vezeti a magyar gazdaságot egészen új alapokra helyező Mészáros család: 

a családi csoport értéke egyetlen év alatt több mint ötszörösére nőtt.A lap szerint „Mészárosék akkora növekedést tudtak felmutatni egyetlen év alatt, mint még senki, ráadásul soha nem állt ilyen értékes cég az első helyen, és arra sem volt példa, hogy az első és a második között ekkora különbség legyen”. Persze a mutatvány titka még mindig a csodacsalád politikai beágyazottsága és Orbán Viktor vigyázó tekintete. 

Balról jobbra: Mészáros Lőrinc, a Wamsler SE anyavállalata, az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonosa, Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának elnöke és Finta Ferenc, a Wamsler SE vezérigazgatója.Fotó: Komka Péter/MTI

A lap összegzése szerint a Mészáros-féle csoporthoz a Opus Global Nyrt., Talentis Group Zrt., Talentis Agro Zrt., Status Capital Zrt., Konzum Management Kft.., Fejér B.Á.L. Zrt., Búzakalász 66 Felcsút Kft. tartozik, Ezek becsült értékét pedig 353,4 milliárd forintra tették. 

Mögöttük az MPF Holdingot irányító Felcsúti család csak 159,1 milliárd forinttal tudta megcsípni a második helyet. Csányi Sándor és családja pedig 122,7 milliárd forinttal lett harmadik.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.