Egy év alatt az ötszörösére nőtt a Mészáros család cégeinek értéke

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Forbes összeszedte Magyarország legjobban futó családi vállalkozásait, és a listát persze stadionnyi előnnyel vezeti a magyar gazdaságot egészen új alapokra helyező Mészáros család: 

a családi csoport értéke egyetlen év alatt több mint ötszörösére nőtt.A lap szerint „Mészárosék akkora növekedést tudtak felmutatni egyetlen év alatt, mint még senki, ráadásul soha nem állt ilyen értékes cég az első helyen, és arra sem volt példa, hogy az első és a második között ekkora különbség legyen”. Persze a mutatvány titka még mindig a csodacsalád politikai beágyazottsága és Orbán Viktor vigyázó tekintete. 

Balról jobbra: Mészáros Lőrinc, a Wamsler SE anyavállalata, az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonosa, Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának elnöke és Finta Ferenc, a Wamsler SE vezérigazgatója.Fotó: Komka Péter/MTI

A lap összegzése szerint a Mészáros-féle csoporthoz a Opus Global Nyrt., Talentis Group Zrt., Talentis Agro Zrt., Status Capital Zrt., Konzum Management Kft.., Fejér B.Á.L. Zrt., Búzakalász 66 Felcsút Kft. tartozik, Ezek becsült értékét pedig 353,4 milliárd forintra tették. 

Mögöttük az MPF Holdingot irányító Felcsúti család csak 159,1 milliárd forinttal tudta megcsípni a második helyet. Csányi Sándor és családja pedig 122,7 milliárd forinttal lett harmadik.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér