Megépülhet a luxusszálló és lakópark a balatonszemesi kemping helyén

Tbg
belföld
2019 szeptember 05., 05:03

Egy 17 hektáros túlnyomórészt zölddel borított területen épülhet fel egy ötcsillagos szálloda és egy 96 lakásos lakópark a Balaton partján Balatonszemesen, írja a 24.hu.

„Az új Balaton-törvény hatálybalépésével minden akadály elhárult a balatonszemesi kemping beépítése elől. A jelek szerint a szemesi önkormányzat és a beruházó is arra várt, hogy életbe lépjen az új jogszabály, és elkezdődhessen a Vadvirág kemping helyére tervezett luxusszálloda és villapark építése.”

A polgármester és a képviselőtestület augusztus 8-án szavazott a beépíthetőség megnöveléséről (15-ről 35 százalékra, a zöldterület csökkentéséről,
a kemping kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról.

A kemping, amelyet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Balatontourist üzemeltet, idén mmég kinyitott, de a helyén a Cape Town Real Estate Zrt. projektje fog megvalósulni.

A kieső zöldterület pótlására a képviselőtesület egy kéthektáros területet választott ki, ahol strand létesül majd.

A Balaton partjának beépítésére elméletileg nincs lehetőség, de a Balaton-törvény szolgáltat kiskaput ahhoz, hogy még zsúfoltabbá váljon Magyarország legnagyobb tavának partja,  vagy ahogy „Witzmann Mihály fideszes vezérszónok (a siófoki térség képviselője) szavaiból már akkor [a törvény kihirdetésekor] kiderült: kulcskérdés, hogy ki tudják elégíteni a beruházások területi igényeit.” (24.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.