Megépülhet a luxusszálló és lakópark a balatonszemesi kemping helyén

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy 17 hektáros túlnyomórészt zölddel borított területen épülhet fel egy ötcsillagos szálloda és egy 96 lakásos lakópark a Balaton partján Balatonszemesen, írja a 24.hu.

„Az új Balaton-törvény hatálybalépésével minden akadály elhárult a balatonszemesi kemping beépítése elől. A jelek szerint a szemesi önkormányzat és a beruházó is arra várt, hogy életbe lépjen az új jogszabály, és elkezdődhessen a Vadvirág kemping helyére tervezett luxusszálloda és villapark építése.”

A polgármester és a képviselőtestület augusztus 8-án szavazott a beépíthetőség megnöveléséről (15-ről 35 százalékra, a zöldterület csökkentéséről,
a kemping kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról.

A kemping, amelyet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Balatontourist üzemeltet, idén mmég kinyitott, de a helyén a Cape Town Real Estate Zrt. projektje fog megvalósulni.

A kieső zöldterület pótlására a képviselőtesület egy kéthektáros területet választott ki, ahol strand létesül majd.

A Balaton partjának beépítésére elméletileg nincs lehetőség, de a Balaton-törvény szolgáltat kiskaput ahhoz, hogy még zsúfoltabbá váljon Magyarország legnagyobb tavának partja,  vagy ahogy „Witzmann Mihály fideszes vezérszónok (a siófoki térség képviselője) szavaiból már akkor [a törvény kihirdetésekor] kiderült: kulcskérdés, hogy ki tudják elégíteni a beruházások területi igényeit.” (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.