Nem létező cégre kente a trágyaszagot Orbán Balázs államtitkár

Tbg
környezet
2019 szeptember 05., 10:47
comments 112

Azonnali belső vizsgálat megindításával reagált a Miniszterelnökség arra, hogy az a cég, amelyről Orbán Balázs államtitkár kedden azt állította, ő a felelős a Fejér és Pest megyében is terjengő trágyaszagért, nem létezik.

Orbán Balázs egy parlamenti kérdésre adott válaszában állította azt, hogy utánanéztek, és a Óbaroki Kerti Vasút Kft. felelős a trágyaszagért. Ezután mások is utánanéztek a cégadatbázisban, ahol viszont ilyen cég nem található.

A Hvg-nek a Miniszterelnökség szerdán azt írta, „amennyiben bebizonyosodik, hogy a Kormányhivatal hibás tájékoztatást adott a Miniszterelnökség felé, annak azonnali személyügyi következményei lesznek.” Ezt aztán Orbán Balázs is kiposztolta, aki szerint ő a kormányhivataltól kapta a válasz alapját képező tájékoztatást. (Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.