Nem létező cégre kente a trágyaszagot Orbán Balázs államtitkár

Azonnali belső vizsgálat megindításával reagált a Miniszterelnökség arra, hogy az a cég, amelyről Orbán Balázs államtitkár kedden azt állította, ő a felelős a Fejér és Pest megyében is terjengő trágyaszagért, nem létezik.

Orbán Balázs egy parlamenti kérdésre adott válaszában állította azt, hogy utánanéztek, és a Óbaroki Kerti Vasút Kft. felelős a trágyaszagért. Ezután mások is utánanéztek a cégadatbázisban, ahol viszont ilyen cég nem található.

A Hvg-nek a Miniszterelnökség szerdán azt írta, „amennyiben bebizonyosodik, hogy a Kormányhivatal hibás tájékoztatást adott a Miniszterelnökség felé, annak azonnali személyügyi következményei lesznek.” Ezt aztán Orbán Balázs is kiposztolta, aki szerint ő a kormányhivataltól kapta a válasz alapját képező tájékoztatást. (Hvg)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.