Kétfejű csörgőkígyót találtak New Jersey-ben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hölgyeim és uraim, bemutatnám Dupla Dávidot, az újszülött erdei csörgőkígyót, amire New Jersey erdeiben bukkantak.

Dupla Dávidot környezetvédők fogadták be. Dupla Dávidnak egy teste van, de a nyakából két, teljesen kifejlett fej nőtt ki. Fejei teljesen függetlenek egymástól, szabadon nézelődnek és sziszegnek a nyelvükkel.

"A vadonban nagyon nehéz lenne túlélnie" - mondta Dupla Dávidról Dave Schneider környezetvédő, ugyanis a kétfejű kígyó meneküléskor lemerevedik, így könnyen a ragadozók prédájává válna.

A veszélyeztetett hűlők és kétéltűek védelmével foglalkozó Herpetological Associates munkatársaként Schneider a kollégáival a Pine Barrens nevű erdőt járva bukkant rá Dupla Dávidra.

A kétfejű kígyók egyébként nagyjából ugyanúgy fejlődnek, mint a sziámi ikrek, vagyis egy embrió ikrekké kezd fejlődni, de egy ponton a folyamat leáll.

Dupla Dávid amúgy nem csupán a két feje miatt kapta a nevét, hanem azért, mert Schneider egy szintén Dave-nek nevezett kollégájával bukkant rá. Schneider és szervezete engedélyt kapott a New Jersey hatóságokról arra, hogy befogadja és tanulmányozza a kígyót. "Jó gondját fogjuk viselni" - mondta. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.