Kétfejű csörgőkígyót találtak New Jersey-ben

2019 szeptember 6., péntek 6:37
55

Hölgyeim és uraim, bemutatnám Dupla Dávidot, az újszülött erdei csörgőkígyót, amire New Jersey erdeiben bukkantak.

Dupla Dávidot környezetvédők fogadták be. Dupla Dávidnak egy teste van, de a nyakából két, teljesen kifejlett fej nőtt ki. Fejei teljesen függetlenek egymástól, szabadon nézelődnek és sziszegnek a nyelvükkel.

"A vadonban nagyon nehéz lenne túlélnie" - mondta Dupla Dávidról Dave Schneider környezetvédő, ugyanis a kétfejű kígyó meneküléskor lemerevedik, így könnyen a ragadozók prédájává válna.

A veszélyeztetett hűlők és kétéltűek védelmével foglalkozó Herpetological Associates munkatársaként Schneider a kollégáival a Pine Barrens nevű erdőt járva bukkant rá Dupla Dávidra.

A kétfejű kígyók egyébként nagyjából ugyanúgy fejlődnek, mint a sziámi ikrek, vagyis egy embrió ikrekké kezd fejlődni, de egy ponton a folyamat leáll.

Dupla Dávid amúgy nem csupán a két feje miatt kapta a nevét, hanem azért, mert Schneider egy szintén Dave-nek nevezett kollégájával bukkant rá. Schneider és szervezete engedélyt kapott a New Jersey hatóságokról arra, hogy befogadja és tanulmányozza a kígyót. "Jó gondját fogjuk viselni" - mondta. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt