Kétfejű csörgőkígyót találtak New Jersey-ben

külföld
2019 szeptember 06., 06:37
comments 55

Hölgyeim és uraim, bemutatnám Dupla Dávidot, az újszülött erdei csörgőkígyót, amire New Jersey erdeiben bukkantak.

Dupla Dávidot környezetvédők fogadták be. Dupla Dávidnak egy teste van, de a nyakából két, teljesen kifejlett fej nőtt ki. Fejei teljesen függetlenek egymástól, szabadon nézelődnek és sziszegnek a nyelvükkel.

"A vadonban nagyon nehéz lenne túlélnie" - mondta Dupla Dávidról Dave Schneider környezetvédő, ugyanis a kétfejű kígyó meneküléskor lemerevedik, így könnyen a ragadozók prédájává válna.

A veszélyeztetett hűlők és kétéltűek védelmével foglalkozó Herpetological Associates munkatársaként Schneider a kollégáival a Pine Barrens nevű erdőt járva bukkant rá Dupla Dávidra.

A kétfejű kígyók egyébként nagyjából ugyanúgy fejlődnek, mint a sziámi ikrek, vagyis egy embrió ikrekké kezd fejlődni, de egy ponton a folyamat leáll.

Dupla Dávid amúgy nem csupán a két feje miatt kapta a nevét, hanem azért, mert Schneider egy szintén Dave-nek nevezett kollégájával bukkant rá. Schneider és szervezete engedélyt kapott a New Jersey hatóságokról arra, hogy befogadja és tanulmányozza a kígyót. "Jó gondját fogjuk viselni" - mondta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.