Kézipoggyászában próbált kicsempészni egy babát a Fülöp-szigetekről egy amerikai nő

Jennifer Erin Talbot, a 43 éves ohiói nő a kézipogyászába rejtve próbált felcsempészni egy babát egy Manilából az Egyesült Államokba tartó repülőre.Fotó: Aaron Favila/AP

A repülő ajtajában tartóztatták le a Fülöp-szigeteki hatóságok az amerikai Jennifer Erin Talbotot, akinek a kézipoggyászában egy hatnapos csecsemőt találtak. Talbot a becsekkoláson simán átjutott, csak a kapunál tartóztatták fel.

Talbot semmilyen irattal nem tudta igazolni a gyereket, még csak beszállókártyája se volt. A Fülöp-szigeteki Nemzeti Nyomozóirodat gyanúja szerint Talbot megpróbálta "elrejteni és kicsempészni a csecsemőt". Tájékoztatásuk szerint Talbot őrizetbe vétele után mutatott nekik egy iratot, amiről azt állította, hogy a szülők beleegyezése arról, hogy magával viheti a gyereket Amerikába, de ezt szerintük a gyermek anyja nem írta alá.

A hatóságok a gyermek anyja, Maricris Dulap, és apja ellen is vádat emeltek a gyermekvédelmi törvény alapján. Mint mondták, az anya vallomása szerint csak örökbe akarta adni a gyermekét, és semmi sem utal arra, hogy pénzt kért vagy kapott volna érte. Azt is vizsgálják, hogy Talbot hogyan tudta kicsempészni a gyereket a déli Davao városából, ahol a helyi szabályok szerint a külföldiek csak hatósági engedéllyel szállíthatnak helyi csecsemőket.

Az ohiói, 43 éves Talbotot csütörtökön az újságírók elé vezették. Sárga börtönruhában volt. Leszegett fejjel ült, néha a könnyeit törölgette, de kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

A BBC értesülései szeirnt az amerikai nagykövetséget tájékoztatták Talbot letartóztatásáról. Válaszként ők arról tájékoztatták a Fülöp-szigeteki hatóságokat, hogy Talbotnak az USA-ban nincs priusza. (Via BBC, The Telegraph)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.