Kigyulladt egy vegyipari cég raktára Kazincbarcikán

Olvasónk felvétele a Kazincbarcika felett terjengő sűrű, fekete füstről, ami az önkormányzat tájékoztatása szerint egyelőre nem veszélyezteti a várost.

Kigyulladt a Farmochem Kft. egyik raktára a Hadak útján Kazincbarcikán. A tüzet a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltók már elfojtották, a helyszínre felvonult a katasztrófavédelem műveleti szolgálata is.

A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint "az uralkodó szélirány nem Kazincbarcika irányába sodorta a tűzzel és az oltási munkálatokkal együtt járó sötét színű füstöt", amiről egy olvasónk képet is küldött. Olvasónk szerint amúgy a füst pont egy óvoda felé szállt.

Az önkormányzat tájékoztatásában azt ígérte, hogy amint további információ került birtokukba a tűzről és következményeiről, arról haladéktalanul tájékoztatja a lakosságot. 

Frissítés 09:14: a megyei katasztrófavédelem szóvivője, Dojcsák Dávid tűzoltó százados szerint nincs ok aggodalomra, lakosságvédelmi intézkedésre méréseik alapján nem volt szükség, mert nem került káros anyag a levegőbe. Mint mondta, a táz során természetesen keletkező füst reggel nyolcra eloszlott, "nem volt nyomon követhető". (Via Boon)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.