Kigyulladt egy vegyipari cég raktára Kazincbarcikán

baleset
2019 szeptember 6., 3:59
comments 31
photo_camera Olvasónk felvétele a Kazincbarcika felett terjengő sűrű, fekete füstről, ami az önkormányzat tájékoztatása szerint egyelőre nem veszélyezteti a várost.

Kigyulladt a Farmochem Kft. egyik raktára a Hadak útján Kazincbarcikán. A tüzet a kazincbarcikai és a miskolci hivatásos tűzoltók már elfojtották, a helyszínre felvonult a katasztrófavédelem műveleti szolgálata is.

A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint "az uralkodó szélirány nem Kazincbarcika irányába sodorta a tűzzel és az oltási munkálatokkal együtt járó sötét színű füstöt", amiről egy olvasónk képet is küldött. Olvasónk szerint amúgy a füst pont egy óvoda felé szállt.

Az önkormányzat tájékoztatásában azt ígérte, hogy amint további információ került birtokukba a tűzről és következményeiről, arról haladéktalanul tájékoztatja a lakosságot. 

Frissítés 09:14: a megyei katasztrófavédelem szóvivője, Dojcsák Dávid tűzoltó százados szerint nincs ok aggodalomra, lakosságvédelmi intézkedésre méréseik alapján nem volt szükség, mert nem került káros anyag a levegőbe. Mint mondta, a táz során természetesen keletkező füst reggel nyolcra eloszlott, "nem volt nyomon követhető". (Via Boon)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt