Identitáskáosz, összeomlás, idegbaj: itt a muszlim „skótkocka”

vallás
2019 szeptember 07., 09:30

Szegény Kövér László idegösszeomlást fog kapni: Skócia hivatalos „skótkockás” mintát, azaz tartant adományozott muszlim állampolgárainak. 

A tartan nevű mintás gyapjúszövet a nemzeti viselet, a skót szoknya (kilt) és a plaid alapanyaga, mintázata pedig utal viselőjének származására. A legrégebbi tartanminták még a kelta törzsi időszakból eredhetnek, mint ahogy maga a tartanhagyomány is.

A „skót kockák” minden apró mintájának jelentése van, a muszlim tartan megfejtése a következő: a kék a skót nemzeti szín, a zöld az iszlám színe, az öt fehér vékony csík az iszlám öt pillérére utal, a hat arany csík a hat alapvető hittételre, a feket négyzet pedig a Kába kőre. Az alábbi képen Glasgow városának muszlim képviselői láthatók az új tartanban.

link Forrás


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.