Két kilométeren múlt az indiai holdraszállás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Percekkel a sikeres landolás előtt megszakadt a kommunikáció a Vikram nevű holdra szálló egységgel, így India második Hold-missziója is kudarccal végződött. Az ország űrügynöksége egyelőre annyit közölt, hogy a Csandraján-2 holdszondáról a terveknek megfelelően vált le a leszállóegység, mindössze 2,1 kilométerre volt a Hold felszínétől, mikor elvesztett a kapcsolat. 

India másodszor próbálkozott a Hold elérésével, ha sikerült volna, akkor az Egyesült Államok, Oroszország és Kína után, a negyedik nemzet lett volna a sorban. A Csandraján-1-et 2008-ban lőtték fel, az űrszonda igazolta, hogy van víz a Holdon. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.