Két kilométeren múlt az indiai holdraszállás

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Percekkel a sikeres landolás előtt megszakadt a kommunikáció a Vikram nevű holdra szálló egységgel, így India második Hold-missziója is kudarccal végződött. Az ország űrügynöksége egyelőre annyit közölt, hogy a Csandraján-2 holdszondáról a terveknek megfelelően vált le a leszállóegység, mindössze 2,1 kilométerre volt a Hold felszínétől, mikor elvesztett a kapcsolat. 

India másodszor próbálkozott a Hold elérésével, ha sikerült volna, akkor az Egyesült Államok, Oroszország és Kína után, a negyedik nemzet lett volna a sorban. A Csandraján-1-et 2008-ban lőtték fel, az űrszonda igazolta, hogy van víz a Holdon. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.