Már nem a Dunán hajózik a Viking Sigyn

Hetek óta nem jár a Dunán, és így Budapesten sem a Hableányt felborító Viking Sigyn szállodahajó, vette észre a Napi.hu. A lap szerint az utóbbi időben csak a Rajnán használják. A hajó tulajdonosa, a Viking csak szűkszavúan reagált a megkeresésre, többek közt arra sem válaszoltak, hogy van-e köze a balesetnek a változáshoz, mindössze annyit árultak el, hogy

2019 hátralévő részében a hajó csak a Rajnán közlekedik majd. 

A Hableány matrózának családját képviselő Magyar György ügyvéd példátlan hibának nevezte, hogy a baleset után elengedték a szállodahajót. A Napi.hu-nak arról is beszámolt, hogy az utolsó, még keresett dél-koreai áldozat lehetett a baleset első halálos áldozata. A szakértői jelentések szerint a 41 éves nő vagy a Viking Sigyn vagy az öt követő Viking Idun alá kerülhetett az ütközés után. 

A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson 2019. június 10-én.Fotó: Cseke Csilla/MTI/MTVA

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és kéttagú magyar személyzet. A tragédiát heten élték túl.

A Viking Sigyn 64 éves, odesszai, ukrán állampolgárságú kapitányát, Jurij C.-t gyanúsítottként tartják őrizetben a magyar hatóságok. Ő ártatlannak tartja magát.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.