Rogán Antal Rogán Cecília cégének állami támogatásáról: Mi ebbe nem szoktunk beleszólni

2019 szeptember 7., szombat 16:15

A kötcsei iránymutatásra menet röviden megállt az újságíróknak a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője. A HVG kihasználta az alkalmat és 

megkérdezte Rogán Antalt, hogy azok az állami cégek, amik támogatják a Rogán Cecília cége által szervezett sporteseményeket, miért nem közvetlenül teszik azt, hanem egy békásmegyeri panelbe bejelentett vállalkozás közbeiktatásával?

Rogán előbb a bevett panelt válaszolta: a magyar kormány összes kampányát egy ügynökség szervezi, akik szabadon választhatják meg, azt hogy milyen alvállalkozókkal dolgoznak.

"Mi ebbe nem szoktunk beleszólni,"

tette hozzá. A megismételt kérdést aztán azzal ütötte el, hogy sosem járt annál a cégnél, kérdezzék az ügynökséget. 

A HVG írta meg, hogy a Fitbalance Aréna Tavasz és a Fitbalance Kids rendezvényeket a fideszes médiabirodalomhoz köthető cég, a Magno Studio Kft. szervezte, ami a bevételeinek nagy részét a Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztató kampányaiból szerzi.

A milliárdos állami pénzeket benyelő Magno Studiónak nincs se Facebook-oldala, se honlapja. A cég tulajdonosa, Horváth László a hivatalos iratok szerint a több 100 milliós profit ellenére egy békásmegyeri panel 7. emeleti lakásában lakik.

Rogán Cecíliáék sportrendezvényeihez az MVM 160 millió forinttal árult hozzá a Magno Studio Kft.-n keresztül.