Semjén Zsolt: A gyermekek egészséges fejlődéshez való joga erősebb, mint a homoszexuális párok igénye, hogy gyermekük lehessen

A kétnapos kormányzati szervezésű III. Budapesti Demográfiai Csúcsot a magyar miniszterelnök-helyettes zárta péntek este a Várkert Bazárban. Semjén Zsolt előbb az idén bevezetett családtámogatási intézkedéseket méltatta, majd rátért a lényegre és kijelentette:

"Természetesen annyiban liberálisok vagyunk, hogy tőlünk a magánéletében mindenki azt csinál, amit akar. De két dologhoz ragaszkodunk: ne hívják házasságnak. Mindenki a szexuális formációjára olyan nyelvet talál ki, amilyet akar, de ne hívják házasságnak, mert ez egy megszentelt fogalom."

A másik amihez a kormány ragaszkodik, hogy homoszexuális párok ne fogadhassanak örökbe gyereket, 

"mert a gyermekek egészséges fejlődéshez való joga erősebb, mint a homoszexuális párok igénye, hogy gyermekük lehessen."

Megerősítette: a kormány nem azért köti a házassághoz az anyagi támogatást, hogy

"az állampolgárok szexuális önmegvalósítását finanszírozza, mert azt mindenki oldja meg maga,"

hanem azért, mert "ez biztosítja a nemzet fennmaradását." Semjén szerint nem elég az állam részéről az anyagi támogatás, "kulcsfontosságú a szellemi, spirituális támogatás is," beleértve a nő, az anyaság méltóságát, és a pro life mozgalmak támogatását. 

"Mégpedig azért, mert ha a legkiszolgáltatottabb és jogfosztottabb kisebbség, a magzati korukat élő embertársaink jogait semmibe lehet venni, akkor onnan egy lépés a gyermekek jogainak a semmibevétele."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.