A mentős annak a néhány autósnak hálálkodik, akik a zuhogó esőben is segítettek az újraélesztésben

baleset
2019 szeptember 08., 15:28
comments 298
Összetört autók, miután összeütköztek a 2-es főút Váchoz közeli szakaszán 2019. szeptember 7-én. A balesetben hárman meghaltak
photo_camera Összetört autók, miután összeütköztek a 2-es főút Váchoz közeli szakaszán 2019. szeptember 7-én. A balesetben hárman meghaltak Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Tegnap három ember halálával végződő baleset volt a 2-es úton, Vácnál. Az esethez riasztott motoros mentő, Lausch Patrik nyilvános Facebook-posztjából kiderül, mennyire sokat számít, ha az arra járók segítenek ilyenkor.

Amikor a mentős kiérkezett a baleset helyszínére, 6 sérültre 3 szakember jutott, ráadásul a rossz idő és a mentők elfoglaltsága miatt ez sokáig így is maradt. „Civileket kellett bevonnom a munkába, mert 2 embert kellett egyszerre újraéleszteni az özönvízszerű esőben az út mentén. Több száz ember volt a feltorlódott kocsisorban, de összesen 6-an voltak hajlandók a szakadó esőben nekiállni segíteni” - írja a mentős.

A poszt leírja őket, egy doktornőt és két családtagját, egy fiatal nőt és az anyukáját (aki az eset után sírt az autójában, a mentős próbálta kicsit vigasztalni) és még néhány embert. 

„Ezeknek szeretnék egy ŐSZINTE KÖSZÖNETET küldeni, mert a helyszínen nem volt időm kellően megköszönni a munkájukat! Miattuk volt esély a sérülteknek. Szót fogadtak a kéréseimnek, beálltak nyomni vagy esernyőket tartani, vagy biztatni a bent szorult nőt. Miattuk jobb ez a világ.”

link Forrás

A mentős azoknak is üzent, akik csak azért szálltak ki, hogy fotózzanak egyet: „remélem az a selfie vagy fotó megérte, és ma reggel még tükörbe tudtok nézni.”

A posztban ezután köszönetet mond az irányításnak, a tűzoltóknak, a rendőröknek és a légi mentőknek, hogy részt vettek ebben az „igazi csapatmunkában.” (via Index)

PS: a mentős eggyel korábbi posztjában lefotózta a fizetési papírját, amelyen 191 ezer nettó szerepel 180 óra munkáért. „Szerintem túl sokáig ne számítson itt rám senki, mert kevesebb munkáért meg tudnám keresni ezt 1 nap alatt picit arrébb” - írta keserűen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.