Olasz maffiózót fogtak Józsefvárosban

Az olasz bíróság bűnszövetség létrehozása, pénzmosás, csalás, orgazdaság, illetve kábítószerrel és lőfegyverrel való visszaélés miatt ítélt jogerősen 13 és fél év végrehajtandó szabadságvesztésre egy férfit, aki azonban megszökött a hatóságok elől - írja a police.hu.

A nemzetközi elfogatóparanccsal körözött személy évek óta bujkált ismeretlen helyen, mire a magyar hatóságok tudomására jutott, hogy a most 50 éves férfi Magyarországon rejtőzködhet. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói felvették a kapcsolatot az Olasz Állami Rendőrség Speciális Operatív Szolgálat munkatársaival, és a nemzetközi együttműködés eredményeképpen beazonosították a keresett személyt, illetve tartózkodási helyét. 

2019. szeptember 5-én a VIII. kerületben intézkedés alá vonták a férfit, akit – személyazonosságának megállapítását követően – elfogtak, előállítottak, majd kiadatási őrizetbe vettek. Az elfogott férfi Olaszországnak történő kiadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Az akciót le is videózták:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.