Borsodi Narcos: 80 milliót fizetett, hogy Kelet-Magyarország kokainkirálya legyen, de csak 6 kiló lisztet kapott érte

2019 szeptember 9., hétfő 4:38

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást F. László és társai ellen. A 36 éves férfi öt társával együtt idén júniusban és júliusban összesen 103 millió forintot csalt ki egy tokaji férfitól, akinek négyszeres anyagi haszonnal járó kábítószer-kereskedelmi ügyletet ajánlott.

Első alkalommal, június 8-án Budapestre csalták a wannabe drogbárót, akitől 15 millió forintot vettek át 60 ezer kábítószernek beállított bogyó beszerzésére. A látszat kedvéért F. László bűntársaival még a drogvásárlást is eljátszatta, amit közben telefonon közvetített a tokaji férfinak.

De a kamu dílerek csak ezután jöttek bele igazán a játékba. A második esetben, június 26-án egy külföldről érkező 180 milliós „drogszállítmány” éjszakai átvételét játszották el a tokaji férfi kedvéért. Hogy a vevő figyelmét tompítsák, rávették, hogy valamilyen kábító hatású szert is fogyasszon, majd kértek tőle 45 millió forintot, és eljátszották, hogy a közelben megtalálták a drogszállítmányt, amit persze korábban ők készítettek oda. 

Csakhogy a nagy szállítmány összesen 6 darab – egyenként egy kilós – lefóliázott, lisztes csomagból állt, amiből próbaadagot is vettek, majd megállapították, hogy az anyag 100 százalékos tisztaságú kokain.

Fotó: Sandra Fastre/Hans Lucas

De a lehúzásnak ezzel sem lett vége: júliusban három alkalommal összesen további 20 millió forintot csaltak ki a férfitól a kokainüzletből fennmaradó tartozásuk címén,

így az állítólagos drogüzlettel összesen 80 millió forinttal károsították meg a sértettet.Az ügyletek mögött nem volt tényleges kábítószermozgás, így kereskedelem sem valósult meg. F. László a bűntársainak milliós fizetséget adott közreműködésükért a csalással megszerzett pénzből.

A nyomozás megállapította, hogy F. László már korábban is kicsalt 23 millió forintot a tokaji férfitól. Ekkor nem drogüzletre, hanem saját – kitalált – tartozása miatt zálogba került autóinak kiváltására kérte a pénzt. A sértettől így összesen 103 millió forintot csalt ki a férfi, nagyobb részben bűntársai segítségével. 

A rendőrség múlt csütörtökök fogta el F. Lászlót és négy társát. Ötödik bűntársuk szökésben van, neki elrendelték a körözését. A nyomozók kutatásokat tartottak a csoport tagjainál, és 50 millió forint értékben foglaltak le járműveket, illetve ingóságokat.

A rendőrök az elfogott személyeket gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2019. szeptember 8-án elrendelt. (police.hu)