Szoros versenyben Tarlós és Karácsony

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Lőtávolon belülre került Tarlós Istvánhoz képest az ellenzéki összefogás főpolgármesterjelöltje, Karácsony Gergely. Egy, a 444 birtokába került felmérés szerint pillanatnyilag 49:45 az állás Tarlós István javára. A Závecz Research által szeptember 2-5. között felvett felmérés szerint a jelöltek között választani tudó válaszadók 94 százaléka vagy a jelenlegi polgármestert, vagy összellenzéki kihívóját támogatja, vagyis lényegében kétszereplős a verseny.

A felmérésben még három főpolgármesterjelölt támogatottságára kérdeztek rá. Közülük a kellő számú ajánlást már leadó, nyilvántartásba vett Puzsér Róbertet a választani tudók 4 százaléka támogatja. A hivatalosan még nyilvántartásba nem vett Berki Krisztiánt és Thürmer Gyulát a választani tudó válaszadók 1-1 százaléka támogatja csak.

A Závecz Research 800 budapesti polgárt kérdezett telefonon, a felmérés hibahatára +/-3,5%. Ez egyben azt is jelenti, hogy Tarlós és Karácsony között egészen minimális, statisztikailag épp csak releváns a különbség Tarlós javára.