Egyre kevesebben ajánlják fel adójuk egy százalékát

Évről évre egyre kevesebben ajánlják fel adójuk 1+1 százalékát az egyházaknak és a civil szervezeteknek, írja a Világgazdaság a NAV-ra hivatkozva. Mint írják, három év alatt majdnem négyszázezerrel csökkent az adójuk egy százalékát felajánlók száma. 2015-ben még kb. 2,2 millióan támogattak valamilyen civil szervezetet, 2018-ban már csak 1,8 millióan - közben az adóköteles magánszemélyek száma kb 5,1 millió fő.

A felajánlások száma azóta csökken, amióta a NAV előre megcsinálja az adózók bevallását, amit nekik már csak láttamozniuk kell. Ekkor rendelkezhetnének adójuk egy százalékáról, amiről egyre többen elfeledkeznek.

A technikai számos felajánlások helyzete kiegyensúlyozottabb, de a nekik felajánlott egy százalékok mennyisége is csökken - a bevallás szabályai szerint ha valaki egy adott évben rendelkezett egyházi egy százalékáról, az a következő évben is érvényes, vagyis ez esetben kisebb probléma a feledékenység. A felajánlások száma így is csökken, 2015-ben még több mint egymillióan ajánlották fel adójuk egy százalékát egyházaknak, 2018-ban már csak 990 ezren. (Via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.