Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek sorrendjét a szavazólapon

2019 szeptember 10., kedd 7:34
326

A Fővárosi Választási Bizottság szeptember 9-én, a jelöltállítás lezárása után a törvényi előírásoknak megfelelően kisorsolta (.pdf), hogy a főpolgármester-jelöltek milyen sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon.

A szerencse nem az ellenzéknek kedvezett. A lista első helyére Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje került. Őt a Fidesz két "ellenzéki" főpolgármester-jelöltje követi. A második helyre Berki Krisztián került, aki önmagát volt profi labdarúgóként szokta jellemezni, bár tétmeccsen a rendelkezésre álló jegyzőkönyvek alapján életében nem szerepelt, és leginkább bulvárszerepléseiről ismert. Harmadik helyre a Fideszt mindig, mindenben támogató Munkáspárt jelöltje, Thürmer Gyula került.

Az első valódi ellenzéki jelölt, Puzsér Róbert a negyedik helyen szerepel majd a listán, míg az ellenzéki pártok közös jelöltje, Karácsony Gergely az utolsó, ötödik helyet szerezte meg a sorsoláson. A szavazólapon tehát a következő sorrendben lesznek a nevek:

  • 1. Tarlós István
  • 2. Berki Krisztián
  • 3. Thürmer Gyula
  • 4. Puzsér Róbert
  • 5. Karácsony Gergely

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt