Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek sorrendjét a szavazólapon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A Fővárosi Választási Bizottság szeptember 9-én, a jelöltállítás lezárása után a törvényi előírásoknak megfelelően kisorsolta (.pdf), hogy a főpolgármester-jelöltek milyen sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon.

A szerencse nem az ellenzéknek kedvezett. A lista első helyére Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje került. Őt a Fidesz két "ellenzéki" főpolgármester-jelöltje követi. A második helyre Berki Krisztián került, aki önmagát volt profi labdarúgóként szokta jellemezni, bár tétmeccsen a rendelkezésre álló jegyzőkönyvek alapján életében nem szerepelt, és leginkább bulvárszerepléseiről ismert. Harmadik helyre a Fideszt mindig, mindenben támogató Munkáspárt jelöltje, Thürmer Gyula került.

Az első valódi ellenzéki jelölt, Puzsér Róbert a negyedik helyen szerepel majd a listán, míg az ellenzéki pártok közös jelöltje, Karácsony Gergely az utolsó, ötödik helyet szerezte meg a sorsoláson. A szavazólapon tehát a következő sorrendben lesznek a nevek:

  • 1. Tarlós István
  • 2. Berki Krisztián
  • 3. Thürmer Gyula
  • 4. Puzsér Róbert
  • 5. Karácsony Gergely

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.