Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek sorrendjét a szavazólapon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Fővárosi Választási Bizottság szeptember 9-én, a jelöltállítás lezárása után a törvényi előírásoknak megfelelően kisorsolta (.pdf), hogy a főpolgármester-jelöltek milyen sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon.

A szerencse nem az ellenzéknek kedvezett. A lista első helyére Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje került. Őt a Fidesz két "ellenzéki" főpolgármester-jelöltje követi. A második helyre Berki Krisztián került, aki önmagát volt profi labdarúgóként szokta jellemezni, bár tétmeccsen a rendelkezésre álló jegyzőkönyvek alapján életében nem szerepelt, és leginkább bulvárszerepléseiről ismert. Harmadik helyre a Fideszt mindig, mindenben támogató Munkáspárt jelöltje, Thürmer Gyula került.

Az első valódi ellenzéki jelölt, Puzsér Róbert a negyedik helyen szerepel majd a listán, míg az ellenzéki pártok közös jelöltje, Karácsony Gergely az utolsó, ötödik helyet szerezte meg a sorsoláson. A szavazólapon tehát a következő sorrendben lesznek a nevek:

  • 1. Tarlós István
  • 2. Berki Krisztián
  • 3. Thürmer Gyula
  • 4. Puzsér Róbert
  • 5. Karácsony Gergely

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.