Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek sorrendjét a szavazólapon

A Fővárosi Választási Bizottság szeptember 9-én, a jelöltállítás lezárása után a törvényi előírásoknak megfelelően kisorsolta (.pdf), hogy a főpolgármester-jelöltek milyen sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon.

A szerencse nem az ellenzéknek kedvezett. A lista első helyére Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje került. Őt a Fidesz két "ellenzéki" főpolgármester-jelöltje követi. A második helyre Berki Krisztián került, aki önmagát volt profi labdarúgóként szokta jellemezni, bár tétmeccsen a rendelkezésre álló jegyzőkönyvek alapján életében nem szerepelt, és leginkább bulvárszerepléseiről ismert. Harmadik helyre a Fideszt mindig, mindenben támogató Munkáspárt jelöltje, Thürmer Gyula került.

Az első valódi ellenzéki jelölt, Puzsér Róbert a negyedik helyen szerepel majd a listán, míg az ellenzéki pártok közös jelöltje, Karácsony Gergely az utolsó, ötödik helyet szerezte meg a sorsoláson. A szavazólapon tehát a következő sorrendben lesznek a nevek:

  • 1. Tarlós István
  • 2. Berki Krisztián
  • 3. Thürmer Gyula
  • 4. Puzsér Róbert
  • 5. Karácsony Gergely

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.