Orbán reméli, hogy az új osztrák kormány nemet mond a politikai iszlámra

POLITIKA
2019 szeptember 10., 14:49
comments 104

Magyarország érdekelt abban, hogy Ausztria ezután is határozottan utasítsa el a terrorizmus minden formáját, továbbra is mondjon nemet a politikai iszlámra, és segítsen megvédeni Európát a migránsoktól – mondta Orbán Viktor, miután a hivatalában fogadta Norbert Hofert, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét.

Orbán azt mondta, reméli, Ausztriának stabil és erős kormánya lesz a szeptember végi előrehozott parlamenti választás után. Ausztriát stratégiai, történelmi partnernek nevezte, hangsúlyozva ezért, hogy Magyarország érdekelt Ausztria sikerében.

photo_camera Orbán Viktor és Norbert Hofer Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Norbert Hofer azt mondta, bízik a választási sikerben, és reméli, a választás után kormányzati szinten is folytatódhat az eddigi gyümölcsöző együttműködés Magyarországgal. Az FPÖ elnöke is nagyon fontosnak nevezte a politikai iszlám elleni védekezést – írja az MTI.

Ausztriában azért lesz választás, mert az osztrák alkancellár, az FPÖ-s Heinz-Christian Strache május 18-án lemondott az egy nappal korábban nyilvánosságra került ibizai felvétel miatt. Sebastian Kurz kancellár nem sokkal később bejelentette, hogy előrehozott választásokat tartanak szeptemberben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.