Orbán reméli, hogy az új osztrák kormány nemet mond a politikai iszlámra

2019 szeptember 10., kedd 14:49
106

Magyarország érdekelt abban, hogy Ausztria ezután is határozottan utasítsa el a terrorizmus minden formáját, továbbra is mondjon nemet a politikai iszlámra, és segítsen megvédeni Európát a migránsoktól – mondta Orbán Viktor, miután a hivatalában fogadta Norbert Hofert, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét.

Orbán azt mondta, reméli, Ausztriának stabil és erős kormánya lesz a szeptember végi előrehozott parlamenti választás után. Ausztriát stratégiai, történelmi partnernek nevezte, hangsúlyozva ezért, hogy Magyarország érdekelt Ausztria sikerében.

Orbán Viktor és Norbert Hofer Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Norbert Hofer azt mondta, bízik a választási sikerben, és reméli, a választás után kormányzati szinten is folytatódhat az eddigi gyümölcsöző együttműködés Magyarországgal. Az FPÖ elnöke is nagyon fontosnak nevezte a politikai iszlám elleni védekezést – írja az MTI.

Ausztriában azért lesz választás, mert az osztrák alkancellár, az FPÖ-s Heinz-Christian Strache május 18-án lemondott az egy nappal korábban nyilvánosságra került ibizai felvétel miatt. Sebastian Kurz kancellár nem sokkal később bejelentette, hogy előrehozott választásokat tartanak szeptemberben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt