Orbán reméli, hogy az új osztrák kormány nemet mond a politikai iszlámra

Több 444 videó?
Szeretném

Magyarország érdekelt abban, hogy Ausztria ezután is határozottan utasítsa el a terrorizmus minden formáját, továbbra is mondjon nemet a politikai iszlámra, és segítsen megvédeni Európát a migránsoktól – mondta Orbán Viktor, miután a hivatalában fogadta Norbert Hofert, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét.

Orbán azt mondta, reméli, Ausztriának stabil és erős kormánya lesz a szeptember végi előrehozott parlamenti választás után. Ausztriát stratégiai, történelmi partnernek nevezte, hangsúlyozva ezért, hogy Magyarország érdekelt Ausztria sikerében.

Orbán Viktor és Norbert HoferFotó: Orbán Viktor/Facebook

Norbert Hofer azt mondta, bízik a választási sikerben, és reméli, a választás után kormányzati szinten is folytatódhat az eddigi gyümölcsöző együttműködés Magyarországgal. Az FPÖ elnöke is nagyon fontosnak nevezte a politikai iszlám elleni védekezést – írja az MTI.

Ausztriában azért lesz választás, mert az osztrák alkancellár, az FPÖ-s Heinz-Christian Strache május 18-án lemondott az egy nappal korábban nyilvánosságra került ibizai felvétel miatt. Sebastian Kurz kancellár nem sokkal később bejelentette, hogy előrehozott választásokat tartanak szeptemberben.