Üzemi balesetnek minősítette egy francia bíróság a férfi halálát, aki üzleti úton, szex után kapott infarktust

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Meung-sur-Loire leghíresebb látványossága, a kastély. Ebben a városkában kapott szívrohamot szex után egy francia mérnök. Mivel kiküldetésen volt, a bíróság üzemi balesetnek minősítette a halálát.

Kártérítést kell fizetnie munkavállalója halála miatt egy francia vállalatnak egy párizsi bíróság ítélete alapján. Tény, hogy dolgozójuk, akit a bírósági iratokban Xavier X-ként neveztek meg, egy üzleti úton vesztette életét. Ugyanakkor az is tény, hogy Xavier X. éjszaka, szállodai szobájában kapott szívrohamot, miután légyottja volt egy helyi nővel.

A bíróság a tények összessége alapján úgy ítélte meg, hogy Xavier X. foglalkozási körében elszenvedett baleset áldozatául esett.

X. a TSO francia vasútépítő cég mérnöke volt, 2013 februárjában a cég képviseletében utazott Meung-sur-Loire-ba. Itt ismerkedett meg egy helyi nővel, akivel visszavonult szállodájába. Másnap reggel holtan találták szobájában, szex után kapott infarktust.

A francia munkaügyi hatóság már akkor munkahelyi balesetnek minősítette halálát, ez alapján családja az államtól és munkáltatójától is kárpótlásra jogosult. A szabályok szerint a TSO X. fizetésének 80 százalékát kéne fizesse családjának addig az évig, amikor X. nyugdíjba vonulhatott volna, aztán pedig nyugdíjjárulékot kellene fizetniük utána.

A TSO megtámadta a munkaügyi hatóság döntését, de minden bíróságon elbukta keresetét. A bíróságok szerint a szexuális élet ugyanolyan hétköznapi dolog, mint az étkezés, vagyis egy kiküldetésen tartózkodó munkavállaló esetében a munkája részéhez tartozik. A TSO hiába érvelt azzal, hogy a szívrohamnak végső soron semmi köze nem volt X. munkájához. Ez amúgy összhangban van a bírósági gyakorlattal, mivel a francia bíróságok már tíz éve úgy döntöttek, hogy egy kiküldetés minden perce munkának, így egy kiküldetésen szenvedett bármilyen baleset munkahelyi balesetnek minősül. (Via The Daily Mail)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.