2 év 8 hónap felfüggesztett börtönt kapott Arda Turan

futball
2019 szeptember 11., 15:15

Elítélték a törökök sztárlabdarúgóját, Arda Turant, aki ellen többek között engedély nélküli fegyvertartás és szándékos testi sértés volt a vád.

A focista 2 év 8 hónap szabadságvesztést kapott felfüggesztve. A török állami hírügynökség tudósítása szerint a szexuális zaklatás vádpontban felmentették.

A büntetőügy egy isztambuli éjszakai szórakozóhelyen történt tavaly őszi incidens következménye. Turan összeszólalkozott a popénekes Berkay Sahinnal, miután az sajtóhírek szerint számon kérte Turanon, hogy közeledett a feleségéhez. Szóváltásba keveredtek, majd a focista Sahin arcába ütött, és eltörte az orrát. Miután az énekest kórházba vitték, Turan követte, és egy fegyverrel megfenyegette.

Arda a Basaksehir stadionjának lelátóján 2018. január 17-én
photo_camera Arda a Basaksehir stadionjának lelátóján 2018. január 17-én Fotó: Berk Ozkan/Anadolu Agency

Turan az FC Barcelona középpályása, de kölcsönben az İstanbul Başakşehirben szerepel. A klub kb. 390 ezer eurós bírsággal sújtotta a 32 éves játékost a történtek miatt. A százszoros válogatott Turant tavaly 16 meccsre eltiltották és pénzbüntetésre ítélték, miután egy bajnokin rátámadt az egyik partjelzőre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.