Karácsony levelet ír Tarlósnak, hogy hogyan képzeli el a vitájukat

Peregnek tovább a fejlemények egy esetleges főpolgármesteri vitával kapcsolatban. miután Karácsony Gergely kihívta Tarlós Istvánt vitázni, a főpolgármester az ATV-nek azt mondta

„Én csak arról értesültem tegnap, hogy általában egy ilyen vita lehetőségét vetette fel valaki, érdekes körítéssel. Már korábban is azt válaszoltam, hogy elvileg ilyet lehet mérlegelni. Most csak annyit mondtam ugye, amennyit most is tudok mondani, hogy persze, de hát a másik térfélen pattog a labda. Gondolom, hogy van valami elképzelésük, hogy ezt mégis hogy képzelik, milyen feltételekkel azon kívül, hogy ülve, állva, fekve, élve vagy halva, mert ennél többet nem hallottunk. Tehát a másik térfélen pattog a labda. Semmit nem tudunk a feltételekről”.

Karácsony erre a Facebookon írta meg, hogy akkor ezek szerint Tarlós is belement a vitába, és felvetette, hogy ez legyen szeptember 30-án az Átriumban. Majd szerdán a Mérce beszámolója szerint egy sajtótájékoztatón további részleteket is elárult. Például, hogy akkor is hajlandó a vitára, ha Tarlós hozza a "fideszes szárnysegédeit", utalva ezzel vélhetően Berki Krisztiánra, Puzsér Róbertre és Thürmer Gyulára. 

Karácsony kitért azért arra is, hogy mivel reálisan vagy Tarlós vagy ő nyerheti meg a választást, fontos lenne egy vita kettejük között is. Elmondta azt is, hogy még ma levelet ír Tarlósnak, melyben részletesen leírja, hogy milyen vitára gondol, és reméli, a főpolgármester nem próbál meg majd a feltételek mögé bújni. Arról, hogy a korábbi választások előtt Tarlós István hogyan állt a vitákhoz, nemrég részletesen is írtunk

Frissítés: Karácsony Gergely azóta nyilvánosságra is hozta Tarlósnak írt levelét, íme:

Az elmúlt napokban tett nyilatkozatai megerősítettek abban, hogy kettőnk vitájára vonatkozó kihívásom elérte Önt. Hogy kiáll-e velem vitázni, az valójában egyszerű, eldöntendő kérdés – igen vagy nem –, az Ön válasza azonban homályosra sikeredett. Megismétlem hát: legyen Tarlós–Karácsony-vita! Tartozunk a budapestieknek azzal, hogy a két esélyes főpolgármester-jelölt face to face, ki-ki alapon vitázzon a város jövőjéről.

Azok után, hogy az Önnel kötött paktumra hivatkozva Orbán Viktor főminisztere nyíltan megzsarolta és megfenyegette a budapestieket, a vita immár kötelessége Önnek.

Legutóbbi nyilatkozatában mintha a vita részleteit hiányolta volna, íme, a javaslatom:

  • legyen kettőnk vitája október 5. és 9. között, válasszon napot, főpolgármester úr
  • helyszínnek javaslom az Átriumot, de várom az Ön javaslatát is
  • a vita szóljon a város állapotáról, a város jövőjéről és a budapestieket legjobban érdeklő kérdésekről, mint például: egészségügy, lakhatás, közlekedés, környezetvédelem
  • adjunk lehetőséget a médiának a vita közvetítésére
  • a vitában legyen mód a programunk kifejtésére és ezek ütköztetésére
  • a moderátorra vonatkozóan várom főpolgármester úr javaslatát

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.