14 nap börtönre ítélték Felicity Huffmant, a Született feleségek sztárját

Felicity Huffman a Los Angeles-i bíróság épületében előállítása után. A Született feleségek Oscarra is jelölt sztárja a hatóságok vádjai szerint kenőpénzt fizetett azért, hogy a lánya bejuthasson egy elit egyetemre.Fotó: DAVID MCNEW/AFP

Két hét börtönre ítélte egy bostoni bíróság Felicity Huffman színésznőt, amiért csalással juttatta be a lányát az egyetemre. Ezen felül 30 ezer dollár pénzbüntetést kell fizetnie és 250 órányi közhasznú munkára is kötelezték. 

Huffman már korábban vádalkut kötött és a bíróság előtt bevallotta, hogy 2017-ben 15 ezer dollárt fizetett egy felvételi tanácsadónak, hogy az vegyen rá egy vizsgafelügyelőt, hogy az még a hivatalos javítás előtt javítsa ki/fel a lánya felvételi tesztjét. A csalás sikeres volt, a gyerek bejutott, Huffman így majdnem eljátszotta ugyanezt a kisebbik lánya felvételijekor, de végül úgy döntött, hogy nem fog ismét korrumpálni.

Huffman volt talán a leghíresebb színész a Nagy Amerikai Felvételi Botrány miatt lebukott művészek közül. Kiderült ugyanis, hogy egy rakás színész és filmes óriási kenőpénzek kifizetésével, változatos csalásokkal juttatta be a gyerekeit különböző menő egyetemekre. Volt, akinek Huffmanékhoz hasonlóan belejavíttottak a tesztjébe, de olyan felvételiző is akadt, akinek komplett kamu sportolói múltat hazudtak, áldokumentumokat gyártva hozzá, ha az adott egyetemen az jelentett pluszpontokat. 

A színésznő azok közé tartozott, akik hamar bevallották a bűnösségüket és valószínűleg ő járt a legjobban. Akad olyan kolléganője, aki a felsorakoztatott bizonyítékok ellenére a tagadást választotta és emiatt potenciálisan 40 év börtön fenyegeti. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.