Három hónappal meghosszabbították a Szigeten elkapott, nyomtatott árlappal dolgozó holland dealerek előzetesét

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal – 2019. december 9-ig – meghosszabbította annak a két holland férfinek a letartóztatását, akiket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítanak.

A két dealer a műfaj valaha volt legszemtelenebbje volt, hiszen részben amiatt buktak le, hogy úgy árusítottak füvet és extasyt boltként funkcionáló sátrukban, hogy 500 példányban szabályos árlistát is nyomtattak és osztogattak, míg le nem fülelték őket a biztonságiak.

A lebukás után a sátorban és az értékmegőrzőjükben is nagy mennyiségű kábítószert
tartottak. Az csak később derült ki, hogy az Óbudán leparkolt kocsijukban, aminek nem voltak hajlandók elárulni a hollétét, még sokkal több drogot tartottak.

A BKKB szerint a gyanúsítottak cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására lehet alkalmas. A letartóztatásuk elrendelése óta a bizonyítékok köre jelentősen bővült, a terhükre rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja csak tovább erősödött.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.