Három hónappal meghosszabbították a Szigeten elkapott, nyomtatott árlappal dolgozó holland dealerek előzetesét

bűnügy
2019 szeptember 13., 18:23
comments 132

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal – 2019. december 9-ig – meghosszabbította annak a két holland férfinek a letartóztatását, akiket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítanak.

A két dealer a műfaj valaha volt legszemtelenebbje volt, hiszen részben amiatt buktak le, hogy úgy árusítottak füvet és extasyt boltként funkcionáló sátrukban, hogy 500 példányban szabályos árlistát is nyomtattak és osztogattak, míg le nem fülelték őket a biztonságiak.

A lebukás után a sátorban és az értékmegőrzőjükben is nagy mennyiségű kábítószert
tartottak. Az csak később derült ki, hogy az Óbudán leparkolt kocsijukban, aminek nem voltak hajlandók elárulni a hollétét, még sokkal több drogot tartottak.

A BKKB szerint a gyanúsítottak cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására lehet alkalmas. A letartóztatásuk elrendelése óta a bizonyítékok köre jelentősen bővült, a terhükre rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja csak tovább erősödött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.