Milliárdokat kaphatott Hernádi Zsolt az államtól egy esztergomi hotelre, a pénzt odaítélő szervnél dolgozó unokaöccse lett a Fidesz helyi polgármesterjelöltje

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Solva Property nevű cég a Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt-vel építteti azt az esztergomi szigeten található, félkész Mária Valéria Hotelt, amit egy helyi építési vállakozótól vásárolt meg – írja a napi.hu. A Market 6 milliárd 742 millió forintért vállalta a munkát.

A milliárdos Hernádinak egyébként közös cége is van a milliárdos Garancsival és Csányi Sándorral, ez a cég pedig a budapesti Andrássy úton üzemeltet egy szállodát. De a Móricz Zsigmond-i hangulatú ügy összefüggései nem állnak meg itt.

A Napi ugyanis azt írja, hogy az 50 leggazdagabb magyar közé tartozó Hernádi szállodaprojektjét 1-3 milliárd forint közötti összeggel – igen, vissza nem térítendő támogatással – segíthette a magyar állam, azon belül is a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programja.

Ennél a szervezetnél, az MTÜ-nél dolgozott tavaly egy évig Hernádi Ádám, aki Hernádi Zsolt unokaöccse, miután több mint négy évet húzott le Orbán Viktor személyes stábjában, a miniszterelnök kabinetfőnökének helyetteseként.

Hernádi Ádám, miközben egy éven át az MTÜ kabinetfőnökeként tevékenykedett, 2018. októbere és 2019. februárja között igazgatósági tag is volt az MTÜ tulajdonában lévő Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt-nél. Annál a cégnél, ami a fent említett Kisfaludy-pályázatokat bonyolította. Hernádi éppen abban az időszakban volt itt pár hónapig ig-tag, amikor a bácsikája a vissza nem térítendő állami támogatásra pályázott – írja a napi.hu.

A történet ott kerekedik tökéletesre, hogy az MTÜ-s közjátékot követően a kis Hernádit előbb idén tavasszal kinevezték az Esztergom városát érintő kiemelt turisztikai fejlesztésekért felelős miniszteri biztosnak, majd most, az őszi önkormányzati választásokon már ő lett a Fidesz helyi polgármester-jelöltje.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.