Vége a Babis cseh miniszterelnök elleni büntetőeljárásnak

Bár a rendőrség korábban EU-s támogatások jogosulatlan megszerzésével gyanúsította meg Andrej Babis cseh miniszterelnököt és több rokonát, a prágai ügyészség ma bejelentette, hogy megszüntetik a büntetőeljárást. 

Martin Erzaim főügyész indoklása szerint a Gólyafészek nevű szabadidőközpontot építtető cég a kérdéses időszakban megfelelt az uniós pályázatban szereplő kis- vagy középvállalati kritériumoknak, ahogy azt írásbeli nyilatkozatukban is állították.

A bonyolult gazdasági ügy ugyanis leegyszerűsítve arról szólt, hogy a Babis család érdekeltségébe tartozó építőcég a szabadidiőközpont 2007-es építésének idején, amikor az EU-támogatást igényelték, kivált a Babis kezében lévő hatalmas Agrofert holdingból, részvénytársasággá alakult, majd miután kisebb vállalkozásként jogosulttá vált az uniós pénzre és meg is kapta azt, rövidesen visszatért a nagy holding kebelébe.

Az építtető cég utódja tavaly nyáron egyébként visszafizette az 50 millió koronás támogatást.

(via Euronews)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.