A Móriczon lakik? Számoljon vele, hogy vasárnap kitelepíthetik

Egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba hatástalanítását végzik az 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái vasárnap Újbudán. Közleményük szerint a bomba a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezés során került elő.

A Magyar Honvédség két aknaszedő hajója tart dél felé a Margit-szigetnél 2019. szeptember 14-én.Fotó: akiraly

A bomba hatástalanításának idejére kiürítik a környéket, a rendőrség vasárnap 686 lakást, illetve a környék irodaházait és vendéglőit is kiürítik a Móricz Zsigmond körtéren, a Himfy utcában, a Villányi út, a Ménesi út, a Balogh Tihamér lejtő, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út és a Kelenhegyi lépcső érintett részein. Ezzel egyidőben a közlekedés elől is lezárják a környéket.

A tűzszerészek már csak a terület kiürítése után kezdenek hozzá a bomba hatástalanításához.

Az előzetes tervek szerint az érintett lakosság a késő délután térhet vissza otthonába. A lezárás idejére a Gárdonyi Géza Általános Iskola befogadó helyként üzemel majd. (Via Napi.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.