A Móriczon lakik? Számoljon vele, hogy vasárnap kitelepíthetik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba hatástalanítását végzik az 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái vasárnap Újbudán. Közleményük szerint a bomba a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezés során került elő.

A Magyar Honvédség két aknaszedő hajója tart dél felé a Margit-szigetnél 2019. szeptember 14-én.Fotó: akiraly

A bomba hatástalanításának idejére kiürítik a környéket, a rendőrség vasárnap 686 lakást, illetve a környék irodaházait és vendéglőit is kiürítik a Móricz Zsigmond körtéren, a Himfy utcában, a Villányi út, a Ménesi út, a Balogh Tihamér lejtő, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út és a Kelenhegyi lépcső érintett részein. Ezzel egyidőben a közlekedés elől is lezárják a környéket.

A tűzszerészek már csak a terület kiürítése után kezdenek hozzá a bomba hatástalanításához.

Az előzetes tervek szerint az érintett lakosság a késő délután térhet vissza otthonába. A lezárás idejére a Gárdonyi Géza Általános Iskola befogadó helyként üzemel majd. (Via Napi.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.