A szaúdiak szerint dróntámadás miatt gyulladt ki két olajipari létesítményük

Kigyulladt két olajipari létesítmény Szaúd-Arábia nyugati részén, Abkaikban és Huraiszban. A szaúdi állami média tájékoztatása szerint a tüzeket a létesítmények biztonsági személyzete megfékezte.

Az állami média állítása szerint dróntámadás érte Abkaikot, ahol a világ legnagyobb olajfinomítója van, és Huraiszt, ami egy olajtermelő mező. De azt nem árulták el, hogy szerintük ki állhat a támadás mögött.

Közleményük szerint "hajnali 4:00 órakor (magyar idő szerint hajnali kettőkor) az Aramco ipari biztonsági egységei a vállalat két létesítményében, Abkaikban és Huraiszban is tüzekkel kellett megküzdjenek... drónok miatt".

A BBC jelentése szerint májusban és augusztusban a Jemenben a szaúdiakkal háborúzó síita lázadók már intéztek dróntámadást szaúdi gázcseppfolyósító üzemek ellen.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.