Másfél hónap késéssel Trump hivatalosan is megerősítette bin Laden fiának megölését

külföld
2019 szeptember 14., 14:01
comments 48

Közleményben tudatta szombaton a világgal a Fehér Ház azt, amit már másfél hónapja tudunk: egy terrorelhárítási akció során amerikai különleges erők végeztek Hamza bin Ladennel, Oszama bin Laden fiával.

Hamza halálhíréről július 31-én számolt be a New York Times. A lap jelentését egyetlen hivatalos forrás sem cáfolta, bár tény, hogy az NBC érdeklődésére Donald Trump elnök nem volt hajlandó megerősíteni.

A Fehér Ház, vagyis Trump most másfél hónapos késéssel megerősítette, hogy Hamza bin Ladennel amerikai különleges erők végeztek Pakisztán és Afganisztán határvidékén. A Times július végi beszámolója idején ezt még nem árulták el, de akkor is úgy tudták, hogy Hamza bin Laden ebben a térségben volt aktív.

Bővebb részleteket egyelőre most sem hoztak nyilvánosságra Hamza haláláról. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.