Tátongóan üres maradt a stadion, ahol Robert Mugabét felravatalozták

külföld
2019 szeptember 14., 18:00
comments 272
photo_camera Fotó: Tsvangirayi Mukwazhi/AP

Ma temetik az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb diktátorát, a Zimbabwét 1980-as függetlenné válása után előbb nyolc éven át miniszterelnökként, majd 2017-es megpuccsolásáig elnökként uraló Robert Mugabét. "Szörnyű ember volt", írtam halálhíre ajánlójában, és a jelek szerint a zimbabweiek osztoznak véleményemben.

photo_camera Fotó: Tsvangirayi Mukwazhi/AP

Bár az ország új elnöke - Mugabe korábbi harcostársa, aki bár megpuccsolta, most mégis látnoknak nevezte, és arról beszélt, hogy "anyaföldünk könnyezik" - nagy állami temetést szervezett neki, melyen afrikai vezetők sora éltette felszabadító hősként a karrierjét tényleg szabadságharcosként kezdő diktátort, a hararei nemzeti stadionban kongtak a széksorok. A hatvanezres stadion a beszámolók szerint legfeljebb negyedéig telt meg. (Via BBC)

Mugabe koporsója, háttérben a tátongóan üres stadionnal.
photo_camera Mugabe koporsója, háttérben a tátongóan üres stadionnal. Fotó: ZINYANGE AUNTONY/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.