Tátongóan üres maradt a stadion, ahol Robert Mugabét felravatalozták

Fotó: Tsvangirayi Mukwazhi/AP

Ma temetik az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb diktátorát, a Zimbabwét 1980-as függetlenné válása után előbb nyolc éven át miniszterelnökként, majd 2017-es megpuccsolásáig elnökként uraló Robert Mugabét. "Szörnyű ember volt", írtam halálhíre ajánlójában, és a jelek szerint a zimbabweiek osztoznak véleményemben.

Fotó: Tsvangirayi Mukwazhi/AP

Bár az ország új elnöke - Mugabe korábbi harcostársa, aki bár megpuccsolta, most mégis látnoknak nevezte, és arról beszélt, hogy "anyaföldünk könnyezik" - nagy állami temetést szervezett neki, melyen afrikai vezetők sora éltette felszabadító hősként a karrierjét tényleg szabadságharcosként kezdő diktátort, a hararei nemzeti stadionban kongtak a széksorok. A hatvanezres stadion a beszámolók szerint legfeljebb negyedéig telt meg. (Via BBC)

Mugabe koporsója, háttérben a tátongóan üres stadionnal.Fotó: ZINYANGE AUNTONY/AFP

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.