Tátongóan üres maradt a stadion, ahol Robert Mugabét felravatalozták

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Tsvangirayi Mukwazhi/AP

Ma temetik az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb diktátorát, a Zimbabwét 1980-as függetlenné válása után előbb nyolc éven át miniszterelnökként, majd 2017-es megpuccsolásáig elnökként uraló Robert Mugabét. "Szörnyű ember volt", írtam halálhíre ajánlójában, és a jelek szerint a zimbabweiek osztoznak véleményemben.

Fotó: Tsvangirayi Mukwazhi/AP

Bár az ország új elnöke - Mugabe korábbi harcostársa, aki bár megpuccsolta, most mégis látnoknak nevezte, és arról beszélt, hogy "anyaföldünk könnyezik" - nagy állami temetést szervezett neki, melyen afrikai vezetők sora éltette felszabadító hősként a karrierjét tényleg szabadságharcosként kezdő diktátort, a hararei nemzeti stadionban kongtak a széksorok. A hatvanezres stadion a beszámolók szerint legfeljebb negyedéig telt meg. (Via BBC)

Mugabe koporsója, háttérben a tátongóan üres stadionnal.Fotó: ZINYANGE AUNTONY/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.