Felfestette az iskolai zebrát az önkormányzat helyett, jött is a feljelentés

politika
2019 szeptember 15., 15:56
comments 536

Az RTL Klub rövid riportban számolt be arról, hogy a Momentum Mozgalom képviselőjelöltje, Szemző Áron két társával közösen egyik éjjel 3D-s zebrát festett fel az új budakeszi általános iskola előtt, ahol erre az önkormányzat a tanévnyitásig valamiért nem kerített sort. 

Az akcióhoz rajta kívül két aktivistára, fekete és fehér festékre, összesen 15 ezer forintra, és pontos mérésekre volt szükség. Szemző azt mondta a híradónak, hogy  ennek nincs köze a kampányhoz, csak nem bírta nézni, hogy elkezdődött a tanév, és életveszélyes az útszakasz, ami egyébként nem csak az új iskola, de a helyi bölcsőde közelében van. 

Az önkormányzat erre már cselekedett és két nappal később egy 2D-s verzióval átfestette a momentumosok zebráját, viszont az RTL Klub kérdéseire, és arra, hogy miért csak az akciót követően léptek, nem válaszoltak. 

Az ügyben feljelentés született és eljárás indult. Mármint a 3D-s zebra felfestése miatt: a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt. (RTL Klub)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.