Itt az új kormányzati blockbuster: a Bevándorláspárti Bosszúállók

politika
2019 szeptember 15., 07:50
comments 202
Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart „A Soros-terv pontjai: pénzbüntetés a betelepítést ellenző országoknak” címmel az Igazságügyi Minisztériumban szeptember 26-án.
photo_camera Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

„Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen az új Európai Parlamentben, és erről szól a hétfői brüsszeli meghallgatás is” 

- nyilatkozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Az MTI szemléje szerint az egykori kormánypárti szóvivő a műsorban arról beszélt, hogy 

bevándorláspárti bosszúállók bosszúra készülnek Brüsszelben.A szófordulat annyira hangsúlyosnak tűnik, hogy alighanem még párszor lehet majd hallani az elkövetkező napok harcos nyilatkozataiban. 

Az államtitkár elmondása alapján Brüsszelben továbbra is bevándorláspárti többség uralkodik, amely hétfőn ismét támadásba lendül, amikor finn kezdeményezésre meghallgatják a magyar kormány képviselőjét az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás keretében.

Kovács arról is beszélt, hogy balliberális „migránspárti erők a keresztény értékrendre  törnek”, és a háború már ott tart, hogy Brüsszelben ki se lehet mondani azt, hogy „a kereszténység védelme”. A migrációt ellenben az államtitkár szerint nagyon szeretik és támogatják. 

Kovács elmondása szerint Magyarország bizalommal tekint az új bizottsági elnökre, Ursula von der Leyenre, de a következő hónapokban, években dől el milyen lesz a viszony; mindenesetre álláspontja az, hogy májusi európai parlamenti választás után felértékelődött a visegrádi négyek, és ezen belül Magyarország szerepe is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.