Kifütyülték saját szurkolói Neymart, irgalmatlan góllal válaszolt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Neymar először pályán a francia bajnokság 2019-2020-as szezonjában a Parc des Princes-ben 2019. szeptember 14-énFotó: MUSTAFA YALCIN/Anadolu Agency

Füttykoncert várta a brazil válogatott Neymart első mérkőzésén a párizsi Parc des Princes-ben a Strasbourg ellen. 

A világ legdrágább játékosaként ismert brazil csatárt azért fogadták így saját szurkolói, mert a teljes nyári átigazolási szezonban arról cikkeztek a sportlapok, hogy távozni akar. 

Végül a PSG nem tudott megállapodni a Barcelonával a játékos visszatéréséről, így elmaradt az üzlet, Neymar pedig maradt. 

Amikor Neymar nevéhez ért a kezdőcsapatok ismertetésénél a konferanszié, az ultrák sűrű fújolásba kezdtek. 

A meccs az utolsó percekig 0-0-ra állt. Aztán a 92. percben jött a válasz a füttykoncertre: 

A meccs után Neymar egyébként nyíltan beszélt a távozási szándékáról. A Marca által idézett sajtótájékoztatón a játékos arról beszélt, mindenki tudta, hogy menni akart, nem is titkolta, de ennek semmi köze a szurkolókhoz, akiket tisztel. Azt is mondta, hogy szomorú, amiért kifütyülték, és utalt rá, hogy a párizsi klub nem volt rugalmas a Barcelonával zajlott egyeztetések során:

„Megvoltak az okaim, amiért távozni akartam, de nem engedték. De most már így alakult, a csapatra akarok koncentrálni.” 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.