Kifütyülték saját szurkolói Neymart, irgalmatlan góllal válaszolt

futball
2019 szeptember 15., 07:54
comments 65
Neymar először pályán a francia bajnokság 2019-2020-as szezonjában a Parc des Princes-ben 2019. szeptember 14-én
photo_camera Neymar először pályán a francia bajnokság 2019-2020-as szezonjában a Parc des Princes-ben 2019. szeptember 14-én Fotó: MUSTAFA YALCIN/Anadolu Agency

Füttykoncert várta a brazil válogatott Neymart első mérkőzésén a párizsi Parc des Princes-ben a Strasbourg ellen. 

A világ legdrágább játékosaként ismert brazil csatárt azért fogadták így saját szurkolói, mert a teljes nyári átigazolási szezonban arról cikkeztek a sportlapok, hogy távozni akar. 

Végül a PSG nem tudott megállapodni a Barcelonával a játékos visszatéréséről, így elmaradt az üzlet, Neymar pedig maradt. 

Amikor Neymar nevéhez ért a kezdőcsapatok ismertetésénél a konferanszié, az ultrák sűrű fújolásba kezdtek. 

A meccs az utolsó percekig 0-0-ra állt. Aztán a 92. percben jött a válasz a füttykoncertre: 

link Forrás

A meccs után Neymar egyébként nyíltan beszélt a távozási szándékáról. A Marca által idézett sajtótájékoztatón a játékos arról beszélt, mindenki tudta, hogy menni akart, nem is titkolta, de ennek semmi köze a szurkolókhoz, akiket tisztel. Azt is mondta, hogy szomorú, amiért kifütyülték, és utalt rá, hogy a párizsi klub nem volt rugalmas a Barcelonával zajlott egyeztetések során:

„Megvoltak az okaim, amiért távozni akartam, de nem engedték. De most már így alakult, a csapatra akarok koncentrálni.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.