Hazaárulónak tartotta a szomszédját, ezért hónapokon át ütött, vert egy vashordót, hogy megkeserítse a nő életét

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Lezárult a büntetőügye annak az ötvenes éveiben járó jászdózsai férfinak, aki hónapokon át zaklatta a kertszomszédját – írja a 24.hu.

A férfi 2017 végén szerezte be a vashordót, amit tavaly tavasztól naponta többször is segítségül hívott, hogy megkeserítse a szomszédja életét: ütemesen csapkodta, azzal, ami éppen a keze ügyébe akadt, miközben kiabálva románnak, hazaárulónak, tolvajnak és prostituáltnak nevezte az asszonyt.

A tortúrát nemcsak a nő sínylette meg, hanem annak a kutyája is, amit a kerítés túloldaláról érkező hangzavar minden alkalommal ugatásra, támadásra ingerelt. Az asszony egy idő után megelégelte a szomszédja ámokfutását, és feljelentette. A Jászberényi Járásbíróság áprilisban 195 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a férfit zaklatásért.

A férfi beismerte a bűnösségét, de sokallta a pénzbüntetés összegét, ezért enyhítéséért fellebbezett, a Szolnoki Törvényszék viszont nem látott okot az enyhítésre, és helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. (24)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.