Itt az újabb szexuális zaklatási vád a Trump által jelölt konzervatív főbíró, Brett Kavanaugh ellen

Újraéledhet a politikai lövészárokharc az amerikai Legfelsőbb Bíróság tagjai közé Trump által jelölt bíró, Brett Kavanaugh ügyében. Egy, a New York Times két riportere által írt, nemsokára piacra kerülő könyv, amiből a lap a hétvégén részleteket közölt, ugyanis azt állítja, hogy 

  1. legalább hét olyan emberrel tudtak beszélni, akik egymástól függetlenül azt állították, hogy már jóval Kavanaugh főbírói jelölése előtt hallottak arról, hogy a férfi egy elsőéves egyetemistáknak rendezett buliban letolta a nadrágját egy diáktársa, Deborah Ramirez előtt, majd odanyomta hozzá a péniszét. A hét ember közül két olyan egykori diák, akik állításuk szerint a buli után közvetlenül hallották, mi történt. Ez nem új sztori, de eddig nem erősítette meg senki.
  2. Új vádként arról írnak, hogy Kavanaugh egyik férfi diáktársa, Max Stier még az FBI-t is értesítette arról, hogy személyesen látta, amikor Kavanaugh egy másik elsőéves buliban letolja a nadrágját, hogy a barátai a péniszét utána egy diáklány kezébe erőltessék.

A Ramirez-sztori Kavanaugh 2018-as szenátusi meghallgatásán is felmerült, az akkor még csak főbírójelölt azzal regált rá, hogy ha igaz lett volna, akkor utána arról beszélt volna a fél egyetem. A New York Times szerzői szerint éppen ezt támasztja alá, hogy két olyan diákot is találtak, akik állításuk szerint annak idején azonnal értesültek arról, mi történt a buliban.

A másik, a nyilvánosság előtt most felmerült, Max Stier-féle vádról az egykori diáktárs Kavanaugh tavalyi jelölésének idején értesítette az FBI-t és több szenátort is, de az ügyet végül nem vizsgálták ki. 

Az még nem világos, hogy mekkora ügy lesz a New York Times hétvégi könyvelőzeteséből. Egyelőre annyi történt, hopgy több demokrata képviselő is felvetette Kavanugh visszahívásának lehetőségét, Donald Trump elnök pedig dühös twitekben támadta a New York Times-t és a demokratákat.

(via NYT)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.