Itt az újabb szexuális zaklatási vád a Trump által jelölt konzervatív főbíró, Brett Kavanaugh ellen

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Újraéledhet a politikai lövészárokharc az amerikai Legfelsőbb Bíróság tagjai közé Trump által jelölt bíró, Brett Kavanaugh ügyében. Egy, a New York Times két riportere által írt, nemsokára piacra kerülő könyv, amiből a lap a hétvégén részleteket közölt, ugyanis azt állítja, hogy 

  1. legalább hét olyan emberrel tudtak beszélni, akik egymástól függetlenül azt állították, hogy már jóval Kavanaugh főbírói jelölése előtt hallottak arról, hogy a férfi egy elsőéves egyetemistáknak rendezett buliban letolta a nadrágját egy diáktársa, Deborah Ramirez előtt, majd odanyomta hozzá a péniszét. A hét ember közül két olyan egykori diák, akik állításuk szerint a buli után közvetlenül hallották, mi történt. Ez nem új sztori, de eddig nem erősítette meg senki.
  2. Új vádként arról írnak, hogy Kavanaugh egyik férfi diáktársa, Max Stier még az FBI-t is értesítette arról, hogy személyesen látta, amikor Kavanaugh egy másik elsőéves buliban letolja a nadrágját, hogy a barátai a péniszét utána egy diáklány kezébe erőltessék.

A Ramirez-sztori Kavanaugh 2018-as szenátusi meghallgatásán is felmerült, az akkor még csak főbírójelölt azzal regált rá, hogy ha igaz lett volna, akkor utána arról beszélt volna a fél egyetem. A New York Times szerzői szerint éppen ezt támasztja alá, hogy két olyan diákot is találtak, akik állításuk szerint annak idején azonnal értesültek arról, mi történt a buliban.

A másik, a nyilvánosság előtt most felmerült, Max Stier-féle vádról az egykori diáktárs Kavanaugh tavalyi jelölésének idején értesítette az FBI-t és több szenátort is, de az ügyet végül nem vizsgálták ki. 

Az még nem világos, hogy mekkora ügy lesz a New York Times hétvégi könyvelőzeteséből. Egyelőre annyi történt, hopgy több demokrata képviselő is felvetette Kavanugh visszahívásának lehetőségét, Donald Trump elnök pedig dühös twitekben támadta a New York Times-t és a demokratákat.

(via NYT)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.