Magyar Levente: Az országnak mára olyan tekintélye és tisztelete lett Európában és a világban, amilyen 100 éve nem volt

politika
2019 szeptember 16., 17:43
comments 425

Magyarország teljesen más helyzetben van, mint 2010 előtt, az elmúlt 9 évben emelkedett az életszínvonal, erőssé és stabillá vált a gazdaság, Európában is tekintélyes nemzetté emelkedett fel a magyar – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.

Magyar Levente egy fideszes lakossági fórumon azt mondta, Közép-Európa, de igazán Magyarország évei a mostaniak, remélhetőleg a kormány az ország lakosságának segítségével fenn tudja majd tartani ezt a fejlődést, ennek a sikertörténetnek pedig Kelet-Magyarország is részesévé vált.

Az államtitkár a szatmári kisváros művelődési házában tartott rendezvényen arról beszélt, hogy meg kell találni a módját annak, hogyan lehet ezt az országrészt aktívabban bekapcsolni a fejlődésbe, és hogyan lehet a kabinetnek felgyorsítania a felzárkózás ütemét. Ehhez kellenek a folyamatos „ingerek” és agilis, a helyi érdekeket képviselő emberek, akik a kormány irányába továbbítják az emberek igényeit – mondta.

Magyar Levente az ország helyzetéről azt mondta: Magyarország politikailag és gazdaságilag is érezhetően stabilabb, mint tíz évvel ezelőtt, ez teszi lehetővé azt, hogy kiálljon olyan dolgok mellett, amelyek korábban elképzelhetetlenek volt.

Szerinte Magyarországnak mára olyan tekintélye és tisztelete lett Európában és a világban, amilyen száz éve nem volt, elismerik az ország vízióját, vezetőjét és azt, hogy az ország sokkal fontosabb szerepet játszik Európában, mint ami például a méretéből, lakosságszámából vagy gazdasági erejéből adódna.

Szuverénné vált az ország, azaz már a saját útját járja, ebbe senkinek nem engedünk beleszólást – mondta Magyar Levente, sikerként említve az államadósság csökkentésével párhuzamosan elindított nagyarányú munkahelyteremtést, a számos beruházást, a családok támogatását és a nemzetpolitika kiterjesztését is. Ezt nem adták ingyen, ezekért a sikerekért minden magyar megdolgozott – mondta az államtitkár, aki szerint a kormány elszánt abban, hogy függetlenítse az országot a globális folyamatoktól, és folytassa az elkezdett munkát.

Magyar Levente, a Külgazdasági és a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén a Parlamentben 2017. szeptember 19-én.
photo_camera Magyar Levente, a Külgazdasági és a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén a Parlamentben 2017. szeptember 19-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Magyar Levente szerint mindez nem jelenti azt, hogy „ott tartunk, ahol szeretnénk”, de az irány jó, ezt pedig az elmúlt években megvívott nagy belföldi és külföldi „csaták” árán is tartani szeretné a kabinet. Fontosnak nevezte, hogy olyan vezetők legyenek a települések élén, akik jó kapcsolatban vannak és együttműködnek a kormánnyal.

Szeretnénk a vidék szerepét és erejét hangsúlyozni, mint talán a legfontosabb nemzetépítő erőt, ezért olyan képviselőket és polgármestert kell választani októberben, akik sikeresen tudják képviselni a helyi érdekeket Budapesten is – mondta a budapesti Magyar Levente, aki szerint „van pénz a kasszában”, és van politikai akarat arra, hogy értelmes projekteket felkaroljon és támogasson a kormány. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.