Elon Musk még a találmányainál is ötletesebb védekezéssel állt elő rágalmazási perében

2019 szeptember 17., kedd 8:37
199

Dél-Afrikai neveltetésével magyarázta Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azt, hogy egyesek félreérthették azt a tavalyi tweetjét, amiben "pedo csávónak" nevezte Vern Unsworth-t brit könnyűbúvárt. Unsworth a barlangban rekedt thai gyerekek megmentésén dolgozott, és bírálni merészelte a Musk tervét, aki mini tengeralattjárót akart építeni a gyerekek kimentésére. El is küldött egyet Thaiföldre, de az teljes mértékben haszontalannak bizonyult - Unsworth szerint például azért, mert nem is lehetett vele manőverezni a szűk barlangi járatokban.

Elon Musk minitengeralattjárójának tesztelése egy medencében, ahol rudakkal próbálták szimulálni a barlangi körülményeket. A thai barlang, amiben a gyerekek bennrekedtek, a legszűkebb pontján mindössze 38 centi átmérőjű.

Musk nem viselte jól a kritikát, valóságos kampányba kezdett Unsworth ellen, amit a mai napig folytat. Unsworth ezért rágalmazás miatt beperelte. Musk hétfőn benyújtott védekezésében arról ír, hogy amikor "pedo csávónak" nevezte Unsworthot, akkor még véletlenül se azzal vádolta, hogy pedofil volna - bár rendszeresen hozzáteszi, hogy a magánnyomozók, akiket közben felfogadott, azt mondták neki, hogy Unsworth olyan európaiakkal barátkozik, akik "illetlen szexuális kapcsolatokat" létesítenek Thaiföldön.

Na, de akkor mégis mire gondolt? Musk a dél-afrikai gyerekkorára mutogat, állítván, hogy Dél-Afrikában a "pedo" a "fura, ijesztő vénember". A tárgyalás december 2-án kezdődik, akkor meglátjuk, hogy a bíróság beveszi-e ezt a védekezést. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt