Elon Musk gyerekerőszakolónak nevezte a thai gyerekeket megmentő brit búvárt

külföld
2018 szeptember 05., 02:45
comments 198

Az utóbbi időben mentálisan látványosan megborult Elon Musk ámokfutása folytatódik, ellenfele pedig ismét a thai gyerekeket a barlangból kimentő brit búvár,  Vernon Unsworth. 

Júliusban, miközben az egész világ a thai gyerekek megmentésére figyelt, a minitengeralattjáró fejlesztését felajánló, de végül lepattintott Musk már egyszer betámadta Unsworthot, és Twitteren pedofilnak nevezte. Állítását semmivel nem támasztotta alá, és a nemzetközi felháborodás hatására akkor végül elnézést kért a 12 gyerek megmentésében hatalmas szerepet vállaló férfitól. 

Musk, aki azokban a napokban mindent megtett, hogy valahogy becsatlakozhasson a mentési munkálatokba, de nem járt sikerrel, nem tudta elengedni a témát: a Buzzfeed kedden publikált két új emailt a Tesla és a SpaceX vezérétől, melyekben többek között kibaszott seggfejnek nevezte az újságírót, aki foglalkozott a történettel, majd újabb vádakat fogalmazott meg a brit férfival szemben, ismét bármiféle bizonyíték említése nélkül. 

link Forrás

Musk többek között egy egyedülálló, fehér brit férfinak nevezte Unsworthot, aki az elmúlt 30-40 évben rendszeresen utazott vagy élt is Thaiföldön, és azt mondta, hogy a férfi egy 12 éves gyerekmenyasszony miatt költözött  Chiang Rai városába, ami ismert a gyermekkereskedelemről. 

A Buzzfeed azt állítja, hogy utánanézett Musk állításainak, de semmi ilyesmire utaló jelent nem találtak Unsworth életében, és nem tudják, Musk honnan szedi mindezt. 

Unsworth már az első támadások miatt pert fontolgatott, most pedig jelezte, hogy tényleg keresetet nyújt be Musk ellen. Ügyvédje elfogadhatatlannak nevezte Musk aljas és hazug kampányát, és jelezte, hogy perelni fognak. 

Musk amúgy épp azért írt a lapnak, mert foglalkoztak azzal, hogy a brit férfi esetleg perelhet. A Tesla CEO-ja arról írt, hogy nézzenek inkább utána annak, mi történt, és ne védjenek tovább gyerekeket megerőszakolókat. Azt is írta, hogy kibaszottul reméli, hogy be fogja őt perelni Unsworth. 

A mostani botrány nem jött jókor a Teslának, mivel Musk az utóbbi időben meglehetősen impulzívan szokott Twitterezni, és többek között egyszer azt állította, hogy sikerült tőkét biztosítania ahhoz, hogy cégét kivigye a tőzsdéről, a váratlan bejelentést azonban sem a tőzsdefelügyelet, sem a cég befektetői nem díjazták. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.