Lényegében Pikó Andráséknak adott igazat az FVB

Lényegében helyt adott Pikó András józsefvárosi polgármesterjelölt a Helyi Választási Bizottság (HVB) kifogása ellen benyújtott panaszának a Fővárosi Választási Bizottság (FVB).

A HVB szeptember 11-i határozatában az ajánlóívek jogosulatlan feldolgozása miatt hozott határozatot Pikó kampányfőnöke ellen, miután a Magyar Nemzet két, sejtetésekkel teli, feltételes módban megfogalmazott cikkben a választók adatainak illetéktelen feldolgozásával vádolta Pikó kampánystábját.

Pikó fellebbezett a HVB döntése ellen, mert szerinte a testület nem is volt illetékes dönteni a kérdésben.

A Fővárosi Választási Bizottság egyhangú határozatában Pikó panaszát ebben elutasította, szerintük ugyanis a HVB-nek a kifogás eredeti tárgyában, a választási alapelvek megsértésében joga volt vizsgálódni. A HVB azonban nem emiatt, hanem az ajánlóívek jogosulatlan feldolgozása miatt hozott határozatot. Az FVB szerint a HVB ezzel túlterjeszkedett a kifogásban foglaltakon, ráadásul a jogsértés bizonyítékául csupán a két, feltételezéseken alapuló újságcikket vette alapul, mely a jogsértés tényének megállapításához nem szolgálhat kellő alapul.

Így végső soron az FVB megsemmisítette a HVB határozatát. (Via Fővárosi Választási Bizottság - .pdf)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.