Lényegében Pikó Andráséknak adott igazat az FVB

Lényegében helyt adott Pikó András józsefvárosi polgármesterjelölt a Helyi Választási Bizottság (HVB) kifogása ellen benyújtott panaszának a Fővárosi Választási Bizottság (FVB).

A HVB szeptember 11-i határozatában az ajánlóívek jogosulatlan feldolgozása miatt hozott határozatot Pikó kampányfőnöke ellen, miután a Magyar Nemzet két, sejtetésekkel teli, feltételes módban megfogalmazott cikkben a választók adatainak illetéktelen feldolgozásával vádolta Pikó kampánystábját.

Pikó fellebbezett a HVB döntése ellen, mert szerinte a testület nem is volt illetékes dönteni a kérdésben.

A Fővárosi Választási Bizottság egyhangú határozatában Pikó panaszát ebben elutasította, szerintük ugyanis a HVB-nek a kifogás eredeti tárgyában, a választási alapelvek megsértésében joga volt vizsgálódni. A HVB azonban nem emiatt, hanem az ajánlóívek jogosulatlan feldolgozása miatt hozott határozatot. Az FVB szerint a HVB ezzel túlterjeszkedett a kifogásban foglaltakon, ráadásul a jogsértés bizonyítékául csupán a két, feltételezéseken alapuló újságcikket vette alapul, mely a jogsértés tényének megállapításához nem szolgálhat kellő alapul.

Így végső soron az FVB megsemmisítette a HVB határozatát. (Via Fővárosi Választási Bizottság - .pdf)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.