Négymilliárdért eladó a Budai Egészségközpont épülete

gazdaság
2019 szeptember 17., 07:51
comments 128
A Budai Egészségközpont a Királyhágó utcában
photo_camera A Budai Egészségközpont a Királyhágó utcában Fotó: Google Street View

Csütörtökig lehet licitálni a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elektronikus aukciós oldalán a Budai Egészségközpontnak is otthont adó Királyhágó utcai kórházépületre. A 26 ezer négyzetméteres ingatlan kikiáltási ára 4 milliárd forint.

Az épület vagyonkezelője eddig a Honvédelmi Minisztérium volt, amely a Napi.hu beszámolója szerint havi másfél millió forintért adta bérbe azt a Budai Egészségközpont Kft.-nek, aminek többségi tulajdonosa Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. nevű cégén keresztül Csányi Sándor, az ország második leggazdagabb embere, az OTP vezére.

A Budai Egészségközpont elég jól menő vállalkozás, tavaly 7,4 milliárdos árbevétel mellett 428 milliós adózott eredményt ért el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.