Négymilliárdért eladó a Budai Egészségközpont épülete

A Budai Egészségközpont a Királyhágó utcábanFotó: Google Street View

Csütörtökig lehet licitálni a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elektronikus aukciós oldalán a Budai Egészségközpontnak is otthont adó Királyhágó utcai kórházépületre. A 26 ezer négyzetméteres ingatlan kikiáltási ára 4 milliárd forint.

Az épület vagyonkezelője eddig a Honvédelmi Minisztérium volt, amely a Napi.hu beszámolója szerint havi másfél millió forintért adta bérbe azt a Budai Egészségközpont Kft.-nek, aminek többségi tulajdonosa Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. nevű cégén keresztül Csányi Sándor, az ország második leggazdagabb embere, az OTP vezére.

A Budai Egészségközpont elég jól menő vállalkozás, tavaly 7,4 milliárdos árbevétel mellett 428 milliós adózott eredményt ért el.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.