Szagtalan füvet dob piacra egy kanadai startup

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Washingtoni orvosi marihuána-telep (AFP PHOTO / Brendan Smialowski)Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI

Az ontariói Cannabco gyógyszergyártó múlt héten bejelentette, hogy hamarosan olyan marihuánát dobnak piacra, amely állagában, megjelenésében, hatásában pont olyan lesz, mint a fogyasztók által ismert fű, viszont alig lesz szaga. 

Kanadában nemsokára egy éve lesz, hogy legalizálták a marihuánát. 

A „Purecann néven forgalomba kerülő cuccról a cég azt ígéri, hogy nem csak a nadrágzsebben, retikülben, hátizsákban nem lesz felismerhető illata, de meggyújtva sem eregeti majd a jól ismert aromát - legalábbis nem olyan intenzíven, mint a minőségi anyagok esetében az ismert. 

Mert a fogyasztók ugyan szeretik a fű szagát, azért az tud kellemetlen helyzeteket teremteni, különösen zárt térben történő fogyasztáskor, vagy akár közlekedés közben. 

A céget vezető Mark Pellicane annyira lelkes, hogy már a termék bejelentéséről szóló közleményben arról, hogy amikor először összejött az egyelőre homályban maradó fejlesztőcéggel, azonnal dollárjeleket látott a szeme előtt, bár az is lehet, hogy már az első tesztek mellékhatása volt.

Az eljárásról keveset tudni, de már így is felvet kérdéseket, így például a Vice által megszólaltatott, az orvosi marihuánafelhasználás szabályzásában avatott, Massachusetts-i Peter Grinspoon fel is vetette, hogy megoldhatatlannak tűnik úgy kimosni, vagy eltávolítani a jellegzetes szagot előidéző terpéneket a növényből, hogy az érdemben ne változtassa meg annak ízét például. 

A pontos technológia azért is lehet téma később is az ügyben, mivel egyes kutatások szerint a terpének kihatással lehetnek a szer egészségügyi hatásaira is. (Vice)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.