A Pécsi Ítélőtábla szerint törvényt sértett az iskolában kampányoló szekszárdi polgármester

politika
2019 szeptember 18., 05:42
comments 118

Törvénysértő módon, iskolában kampányolt Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere. Ezt nem az elsősorban illetékes választási bizottságok mondták ki - azok az ellenzéki polgármesterjelölt, Bomba Gábor panaszát érdemi vizsgálat nélkül utasították el -, hanem a Pécsi Ítélőtábla, amihez Bomba az elutasítások miatt fordult.

link Forrás

Az Ítélőtábla ítéletében kiemelte, hogy az amúgy minden évben megtartott polgármesteri tanévnyitót "maga Ács Rezső tette kampánytevékenységgé" azzal, hogy az arról készült beszámolót és fényképeket közzétette Facebook-oldalán. Mint indoklásukban írták, a köznevelési törvény kifejezetten tiltja azt, hogy az iskolában gyermekfelügyeleti időben párttal vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai tevékenységet folytassanak. Íme Ács egyik kifogásolt bejegyzése:

link Forrás

Megállapításuk szerint tehát "Ács Rezső polgármesterjelölt a fentiekben kifejtettek szerint a törvényi tilalom figyelmen kívül hagyásával helyezte párthoz kötődő, ekként politikai összefüggésbe a választási időszakon kívül polgármesterként kialakított tevékenységét".

Az Ítélőtábla ítéletében eltiltotta Ács Rezsőt a további jogsértéstől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.