A Pécsi Ítélőtábla szerint törvényt sértett az iskolában kampányoló szekszárdi polgármester

2019 szeptember 18., szerda 5:42
124

Törvénysértő módon, iskolában kampányolt Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere. Ezt nem az elsősorban illetékes választási bizottságok mondták ki - azok az ellenzéki polgármesterjelölt, Bomba Gábor panaszát érdemi vizsgálat nélkül utasították el -, hanem a Pécsi Ítélőtábla, amihez Bomba az elutasítások miatt fordult.

Az Ítélőtábla ítéletében kiemelte, hogy az amúgy minden évben megtartott polgármesteri tanévnyitót "maga Ács Rezső tette kampánytevékenységgé" azzal, hogy az arról készült beszámolót és fényképeket közzétette Facebook-oldalán. Mint indoklásukban írták, a köznevelési törvény kifejezetten tiltja azt, hogy az iskolában gyermekfelügyeleti időben párttal vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai tevékenységet folytassanak. Íme Ács egyik kifogásolt bejegyzése:

Megállapításuk szerint tehát "Ács Rezső polgármesterjelölt a fentiekben kifejtettek szerint a törvényi tilalom figyelmen kívül hagyásával helyezte párthoz kötődő, ekként politikai összefüggésbe a választási időszakon kívül polgármesterként kialakított tevékenységét".

Az Ítélőtábla ítéletében eltiltotta Ács Rezsőt a további jogsértéstől.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt