A Pécsi Ítélőtábla szerint törvényt sértett az iskolában kampányoló szekszárdi polgármester

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Törvénysértő módon, iskolában kampányolt Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere. Ezt nem az elsősorban illetékes választási bizottságok mondták ki - azok az ellenzéki polgármesterjelölt, Bomba Gábor panaszát érdemi vizsgálat nélkül utasították el -, hanem a Pécsi Ítélőtábla, amihez Bomba az elutasítások miatt fordult.

Az Ítélőtábla ítéletében kiemelte, hogy az amúgy minden évben megtartott polgármesteri tanévnyitót "maga Ács Rezső tette kampánytevékenységgé" azzal, hogy az arról készült beszámolót és fényképeket közzétette Facebook-oldalán. Mint indoklásukban írták, a köznevelési törvény kifejezetten tiltja azt, hogy az iskolában gyermekfelügyeleti időben párttal vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai tevékenységet folytassanak. Íme Ács egyik kifogásolt bejegyzése:

Megállapításuk szerint tehát "Ács Rezső polgármesterjelölt a fentiekben kifejtettek szerint a törvényi tilalom figyelmen kívül hagyásával helyezte párthoz kötődő, ekként politikai összefüggésbe a választási időszakon kívül polgármesterként kialakított tevékenységét".

Az Ítélőtábla ítéletében eltiltotta Ács Rezsőt a további jogsértéstől.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.